3500 лв. са събрали през 2018 г. доброволците от Фондация “Искам бебе” във Велико Търново

Публикувано на чт, 10 ян. 2019
571 четения

3500 лв. са успели да съберат активистите доброволци към регионалната структура на Фондация “Искам бебе” през 2018 г. Фондацията е национална неправителствена организация, която вече 11 години подпомага двойките с репродуктивни проблеми както финансово, така и логистично и психологически. Във Велико Търново организацията развива дейността си вече седем години. Областен координатор е Вероника Михайлова, чийто син Михаил, заченат по метода “инвитро”, озарява живота ѝ вече пет години.
Като жена, минала по тежкия и дълъг път към постигането на мечтата да се превърне в майка, тя ръководи и създава различни мероприятия и дейности във фондацията с изключително много страст и любов.
“Чрез продажба на дарени детски дрешки и играчки в летни базари в парк “Марно поле” успяхме да съберем средства. Включихме се и в коледния базар, където пък продавахме дарени ръчно изработени сувенири”, разказва Вероника. “През есента беше сформирана и третата група за емоционална подкрепа. Работата с психолози дава възможност на участниците да преодолеят натрупаните в себе си въпроси и да отворят сетивата си за щастието, което им предстои. Това е много важна част от пътя към сбъдването на мечтата и е наистина ползотворно да получиш подкрепа и да споделиш опит”, сподели още Вероника. Тя припомни, че м.г. са участвали още и в ДНК кампанията “Направи го за България”, в изложението “Family days expo”, вече се е превърнало в традиция и партньорството им във фестивала “Семе българско” в Севлиево. Събраната сума от тези мероприятия през годината е 3500 лв. и ще бъде предоставена на двойки от града и региона.
“Горди сме също, че през 2018-а година градоначалникът Даниел Панов беше удостоен с наградата “Кмет на годината”, която получи в категорията “Ин витро програми”. Това показва ангажираността и на властта, и на цялото общество, което много ни радва”, призна Вероника.
Общинският фонд “Инвитро” започва своята работа през 2011 г. заедно с фондация “Искам бебе”, а резултат от седемгодишната съвместна работа са близо 60 бебета, родени в областта.
“През цялата 2018-а продавахме зеленчукови пюрета, дарени за каузата от г-н Ласко Лазаров и баронеса Рени фон Бехтолсхайм, продължаваме и сега. Бихме искали да напомним, че разполагаме с 11 стека пюрета за 8-месечна възраст с краен срок на годност 31.01.2019 г. и 55 стека за 4-месечна възраст с краен срок на годност 30.04.2019 г. Желаещите могат да закупят от тях срещу 5 лв. за стек и така да станат част от каузата ни в България да се раждат все повече деца, апелира Вероника. Освен това от месец и половина издателство “Carrot” организира кампания  и заделя по 1 лв. от всяка продадена кутия с образователни карти за фондацията.
“Годината беше успешна, надяваме се резултатите да стават само по-добри. Бих искала повече хора да отделят от времето си и да ни помагат, всякаква подкрепа е полезна за нас. Ако някой изработва нещо ръчно или смята, че може да отдели от времето си да ни помага в организациите на базарите, ще ни е изключително голяма помощ. Правим го за бъдещето, за да има повече деца”, споделя координаторката на “Искам бебе”.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново