270 754 лв. влизат в горнооряховската болница за ремонт на три отделения

Публикувано на ср, 7 Ное. 2018
243 четения

270 754 лв. влизат в горнооряховската болница за ремонт на три отделения, съобщи управителят д-р Иван Иванов. Това са Първо вътрешно отделение, за уши, нос и гърло и за физиотерапия. Ремонтите вече са започнали и се очаква да приключат към средата на декември. Подменят се дограми, ел и ВиК инсталации, облицовки, стените се освежават, има нови осветителни тела. В стаите и коридорите се поставят специална антибактериална настилка. Санитарните помещения също се обновяват изцяло. Кметът на Общината инж. Добромир Добрев няколко пъти лично е инспектирал ремонтите.
Средствата за обновяването са осигурени по проекта “Красива България”, който спечели Община Г. Оряховица. Според регламента 119 998 лв. са осигурени от МТСП, а останалите 150 756 лв. – от Общината. Изпълнители на ремонтните работи са от търновската фирма “Джъмбо 33”, която спечели третото място на Камарата на строителите в България за най-добра компания в сектора.
Само за няколко години в горнооряховската болница настъпи голяма промяна по отношение на базата и закупуване на нова медицинска апаратура. Поетапно се ремонтират отделения, като се започне от педиатрията. Във финансирането на ремонтите в детското отделение се включи и германска организация, благодарение на което има нови санитарни помещения, обновен е кърмаческият сектор и млечната кухня.
Освен това заплатите на персонала се увеличават поетапно, намаляват и задълженията на болницата. Тя финансира обучението на студенти по медицина и здравни грижи. Според д-р Иванов недостигът на средства не е най-големият им проблем. Най-тревожното е, че персоналът застарява, а млади кадри трудно се намират.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново