2635 лв. събраха търновци за кампанията “Жълти стотинки”

Публикувано на пт, 21 Дек. 2018
197 четения

2635 лв. събраха великотърновци тази година за кампанията “Жълти стотинки”, съобщи координаторката Йорданка Венкова. Инициативата се провежда за 11-а поредна година, като със събраните средства се правят дарения на детски и неонатологични отделения в страната. Досега са подкрепени болници в София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново, Видин, Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян.
Тази година с даренията ще бъде подпомогната Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора, като бъдат закупени два кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация.
През 2015 г. Неонатологията в старата столица получи два кувьоза и ламинарен бокс за приготвяне на разтвори за бебетата в отделението. По време на тържественото връчване на кувьозите цигуларката Дочка Михова подари собственоръчно нарисувана с пръсти картина, наречена “Божествен изгрев”. Тя пожела във Велико Търново да се раждат повече здрави бебета на щастливи родители. И оттогава досега раждаемостта в Родилното отделение на областната болница се увеличава, а в същото време намалява броят на недоносените бебета.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново