1563 лв. събраха във ВТУ за лечението на малката Нелис

Публикувано на пт, 5 Юли 2019
354 четения

1563 лв. бяха събрани във Великотърновския университет за лечението на малката Нелис. Средствата са от благотворителния пазар и поставената във вуза дарителска кутия. Парите вече са преведени по сметката. На 3 юли момиченцето навърши две години. Въпреки крехката си възраст, детето се бори със злокачествен рак. След направената вече операция в турска болница ѝ предстои химиотерапия. Необходимата сума за цялостното лечение е около 100 000 евро, но е непосилна за семейството.
Майката на детето е бивш докторант в Историческия факултет на ВТУ и в момента е доктор по “Нова обща история” в учебното заведение.
“Изказваме сърдечни благодарности на колегите докторанти от Историческия факултет, служителите и преподавателите от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, на членовете на Българския форум за Тоше Проески, които дариха артикули за базара, както и на всички, които ни подкрепиха и се включиха в дарителската кампания”, съобщиха организаторите на благотворителната инициатива. Желаещите да подкрепят семейството могат да го направят чрез дарителската сметка за лечението.
Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF
Титуляр на сметката:
Нелис Заимова Кедова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново