124 души се включиха в първия етап на кампанията “Движи се и победи”

Публикувано на пт, 17 май 2019
137 четения

Общо 124 души, в това число и 7 семейства, се включиха в поход до хижа Божур, с който премина първият етап на пролетната кампания “Движи се и победи”. Най-младият турист е 5-годишният Симеон Кацарски от ДГ “Райна Княгиня” във В. Търново. Най-възрастният участник и тази година е 91-годишният Христо Христов от старата столица, който всяка година участва в походите на кампанията. В приключението до Божур най-масово е участвало търновското ОУ “Христо Ботев”, представена от 33 ученици и преподаватели.
Първият поход от “Движи се и победи” беше посветен на превенцията на употребата на алкохол от младите хора. Ученици доброволци се включиха във викторина под формата на игра с интерактивни карти на тема “Алкохол”. С помощта на алкоочила те имаха възможност да усетят как се променят реакциите на човек, който е употребил алкохол. Целта на дейностите беше да покажат на младите хора, че употребата на алкохол и други психоактивни вещества е опасно както за тях, така и за околните.
Кампанията продължава на 18 май с организиран поход до Преображенския манастир. Началото е в 9,30 ч., а стартовите пунктове са два – пресечката на улиците “Александър Бурмов” и “Константин Зидаров” в кв. “Картала”, и базата на ТД “Трапезица – 1902” на пл. “Славейков”. До Преображенския манастир групите ще стигнат по атрактивна екопътека с 8 моста, минаваща покрай двата карталски водопада.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново