Злато за гимнастичките на “Етър Елит” от международния турнир “Олимпия 74”

Публикувано на ср, 14 февр. 2018
414 четения

Гимнастичките на СК “Етър Елит” направиха отлично представяне на силния международен турнир “Олимпия 74”. Надпреварата по художествена гимнастика, проведена в зала “Христо Ботев” в София, събра над 300 състезателки от 25 клуба.
Калина Косева при момичетата, родени през 2007 г., се окичи със златото, след като победи в съчетанията без уред и въже и стана първа в многобоя. Мира Пашова също се окичи с три златни медала. Тя е първа без уред на топка и в многобоя при момичетата, родени 2006 година. Габриела Трендафилова се изкачи на върха в съчетанията на топка и е четвърта на многобой при родените 2005 г. В същата възраст Йоана Дончева се окичи със сребърни медали на топка и лента, пета е на многобой. При девойките в категория “Б” Даяна Иванова е първа на обръч и втора на топка и многобой.
Марина Божанова – възпитаничка на ДГ “Соня”, завърши шеста в съчетанието без уред при гимнастичките, родени 2011 година. В неделя бе състезанието в категория “А”. Мария Ангелова се класира на второ място при жените на топка и на шесто в многобоя, а при девойките Християна Денева се подреди осма на многобой.
“Международният турнир “Олимпия 74” беше нашата първа контрола. Някои резултати са много добри, други са задоволителни. Важно е всички бързо да коригираме това, което не ни достига, а винаги има какво”, сподели Савина Ганчева – старши треньор на СК “Етър Елит”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново