Злато и сребро за атлетите от Балканиадата в Истанбул

Публикувано на вт, 24 февр. 2015
191 четения

Тихомир Иванов донесе златен медал за България на шампионата на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) по лека атлетика за мъже и жени, проведен в Истанбул.
Състезателят на “Свилоза” (Свищов) трябваше да се бори сериозно за титлата в скока на височина в конкуренцията на най-добрите атлети на Македония, Гърция, Турция, Хърватска, Армения и Молдова. Настоящият шампион на България на висок скок завърши с еднакво постижение с втория Андрей Митиков от Молдова с 222 см, но фаул на по-ниските височини на съперника му донесе титлата. Преди седмица Иванов спечели злато от националния шампионат на България в зала с резултат 224 см.
Свищовлията Иван Попов остана на милиметри от златото в бягането на 3000 метра и трябваше да се задоволи със сребърен медал. Двукратният шампион за 2015 г. постигна личен резултат 8:16.12 минути, като финишира само на 3 стотни от Андрей Стефана от Румъния. Общо 12 медала, от които 5 златни, 5 сребърни и 2 бронзови спечелиха българските атлети на 20-ия балкански шампионат в зала.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново