Златен требъл за юношите на ХК “Локомотив”

Публикувано на чт, 16 юни 2016
288 четения

Юношите ст. възраст на ХК “Локомотив” станаха абсолютен хегемон в хандбала за 2016 г. След спечелените Купа България и шампионска титла, 16-годишните от “Локо” прибавиха в колекцията си и златото от държавното първенство по плажен хандбал в Албена.
В предварителната група постигнаха три категорични победи с по 2:0 над “Фрегата” (Бургас), “Добруджа” и “Шумен-61”. Полуфиналът противопостави “Локо” на “Осъм” (Ловеч). Победата с 2:0 (20:14 и 20:15) изпрати горнооряховчани на финал срещу хасковския “АСТИ”, който до момента също нямаше загуба в своите мачове. Локомотивци започнаха със самочувствие и поведоха с 13:4 до края на полувремето. След почивката хасковлии се опитаха да се противопоставят, но силите им стигнаха само за почетна загуба с 15:12.
Без загубено полувреме и с пълен актив от точки под капките на пролетния дъжд потегли “влакчето на победата”, водено от тандема Галин Караджов – Йордан Димитров, следвани от Любослав Димитров, Велимир Даскалов, Венцислав Георгиев, Георги Маринов, Мариян Николов, Тодор Калчев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Владислав Йоргов, Ивелин Дачев, Кристиян Стефанов, Радослав Георгиев, Марин Алеков, Йордан Петров.
Шампионите отпразнуваха победата на гребена на черноморските вълни. Любослав Димитров и Тодор Калчев попаднаха в идеалната осмица на турнира, а с индивидуални награди бяха отличени Георги Маринов за най-добър вратар и Владислав Йоргов за най-атрактивен състезател.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново