Жените на “Етър” с първа победа в елита

Публикувано на вт, 10 окт. 2017
543 четения

Първа победа в “А” група взе женският отбор на “Етър” в новото първенство. Както е известно, бившият тим на “Болярки”, който бе пети миналия сезон, от лятото се вля в “Етър” и вече защитава виолетовия екип.
Великотърновки биха с 4:3 бронзовия медалист от последния сезон “Енко” (Пловдив), като изпуснаха доста по-убедителна победа. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов имаха малшанса да стартират срещу топфаворитите НСА и “ЛП Суперспорт”, от които записаха загуби, а в третия кръг почиваха.
На стадиона в Ресен днес обаче те взеха първи успех срещу бронзовите медалистки, като през целия мач диктуваха играта, въпреки че още в 3-ата минута след центриране от корнер и разбъркване Леонора Желева изведе гостите напред. Малко след това след грешка в защитата на “Енко” Недрет Заструг изравни за 1:1. Отличи се Мирела Моева, която в 25-ата минута навърза защитата на пловдивчанки и с прехвърлящ удар се разписа за 2:1. Отново тя в 36-ата минута стреля, топката се отби от гредата, но Моева я довкара в мрежата.
През втората част отново Моева в 50-ата минута проби и изведе Теодора Йорданова, която покачи на 4:1. Пловдивчанки успяха да направят загубата си съвсем минимална, след като първо Цветана Манчева стреля в обратния ъгъл за 4:2, а отново тя при едно разбъркване в 70-ата минута се разписа. Слино след почивката пази вратарката Радостина Калчева, която направи хубави спасявания.
“След убедителната преднина продължихме да атакуваме, но направихме пропуски, и после се отпуснахме, което позволи на съперника до края да върне два гола за крайното 4:3. Като цяло съм доволен от играта и от първия успех за сезона”, коментира треньорът Валентин Витанов.
В следващия кръг на 14 октомври “Етър” гостува на другия пловдивски отбор “Пълдин”, а на 28-и е домакин на “Берое”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново