Здравко Попов е шампион по бокс за мъже, Петър Петров взе бронз

Публикувано на ср, 1 февр. 2017
592 четения

По впечатляващ начин започна състезателната 2017 година боксьорът Здравко Попов. Състезателят на БК “Ивайло ВТ” спечели златен медал от държавния личен шампионат по бокс за мъже. 84 състезатели излязоха на ринга в спортната зала в Пазарджик. Сред участниците липсваха националите по бокс, които се готвят на високопланинската база Белмекен за предстоящия международен турнир “Странджа”. Сред тях е и Тинко Банабаков, който ще участва в кат. до 49 кг. В категория до 69 кг Здравко Попов се качи четири пъти на ринга, като не даде нито рунд на съперниците си. В първата среща великотърновецът записа успех срещу Светослав Милушев от “Левски”. Последваха два убедителни успеха по точки, с 3:0 над представителите на ЦСКА Любомир Пенев и Юлиян Бонзов. В спора за златния медал Попов се наложи с 3:0 над Петър Драганов от НСА. Старши треньорът Евгени Донев изрази задоволството си от представянето на Здравко.
“Здравко показа голяма амбиция, раздаде се във всяка среща. В технически план трябва да изчистим някой детайли в играта. В трите срещи показа израстване в боя от близка и средна дистанция. Той има шанс да се пребори за място в националния отбор. Стимул пред него е евентуално участие в предстоящите аматьорски мачове от професионалната лига, които са с финансов стимул. За да има право на участие, той трябва да е сред четирите най-силни боксьора в категорията си на база резултатите от личното и отборно първенство”, сподели Евгени Донев.
Той похвали за себераздаването и Петър Петров, който стигна до първи бронзов медал при дебюта си в категория до 81 кг. Състезателят на “Ивайло ВТ” тръгна с победа над Веселин Василев от НСА с 3:0, след това се наложи със същия резултат над съотборника си Николай Григоров. На полуфинала Петров бе спрян от Майкъл Илиев от “Левски” с 1:2 съдийски гласа. Любопитно е, че резултатът от срещата бе равен и след преференция (б.р. съдийско решение) за победител бе определен Илиев.
В същата категория Григоров стартира с успех над Йордан Пейчев от Сливен, след което загуби във втората си среща. Мартин Иванов направи успешен дебют при мъжете в по-горната за него кат. до 69 кг. Младежът победи с 3:0 Мартин Костурков, а във втората среща загуби в оспорван мач от Петър Драганов от НСА. При 64-килограмовите боксьори Пламен Иванов извади рамо в мача си с Евгени Начев от клуб “Кико” и трябваше да преустанови участието си.
Георги ГЪРЕВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново