Започна ремонтът на стадиона в Свищов

Публикувано на ср, 8 февр. 2023
237 четения

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на първия етап от ремонтните дейности по проект за основен ремонт и благоустрояване на стадион “Академик” в Свищов. С осигурените от Министерството на младежта и спорта средства в размер на 450 000 лева ще бъде извършена модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда.
После Общината ще кандидатства за финансиране на втори етап, при който предстои да се извърши реконструкция и модернизация на футболния терен, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.
В присъствието на ресорния зам.-кмет Иван Шопов, представители на общината, спортни деятели и спортисти кметът Генчо Генчев изрази своята благодарност към спортното министерство и по-конкретно към министър Весела Лечева за съпричастността и осигурените средства, благодарение на които ще стане възможно реализирането на този значим за спорта в Свищов проект. Той пожела ползотворна работа на фирмата изпълнител и фирмата за строителен надзор и получи уверение от тях, че ремонтните дейности ще бъдат изпълнени качествено до края на юни т.г.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново