Започна ремонтът на стадион “Локомотив”

Публикувано на пн, 12 сеп. 2016
241 четения

Дългоочакваният ремонт на стадион “Локомотив” в Горна Оряховица започна, като в момента багерите на консорциума изпълнител ДЗЗД “Органик Сълюшънс” изгребват тревното покритие. След това ще се отнеме и още един слой пръст, за да се изгради нов дренаж и автоматична поливна система. Следва засипване с фракция и запръстяване и накрая полагане на новите чимове. Междувременно ще започне и ремонтът на осветлението.
По договор ремонтът трябва да приключи за 45 работни дни. Според ръководителя на обекта теренът ще стане за около месец, плюс минус няколко дни, в зависимост от времето. Задачата на екипа е стадионът да е готов за XV кръг на Първа лига на 26 ноември, когато “Локо” е домакин на “Пирин”. В най-лошия случай “Локомотив” ще играе у дома на 10 декември, когато ще му гостува ЦСКА.
Заедно с ремонта на терена и осветлението, който се финансира от Министерството на спорта с близо 1 милион лева, вероятно още тази седмица ще започне и разширяването на административната част. Там трябва да се направят нови съблекални, стаи за съдиите, тунел откъм северния вход, пресслужба и т.н. Тази част от ремонта на стадиона се прави с пари от общинския бюджет и ще е за около 280 000 лева. Отделно общинските предприятия “Спортни имоти” и “Озеленяване” работят по своята част от проекта за привеждане на стадиона към изискванията за Първа лига – асфалтирана е пътеката около секторите, разширена е клетката за гостуващата агитка, отворени са 11 аварийни изхода, оформя се околното пространство.
Отборът ще води вече подготовката си на базата в Полски Тръмбеш, съобщи старши треньорът Ангел Червенков. Той специално благодари на ръководството на Община Полски Тръмбеш за предоставянето на стадиона в града на “железничарите”.
Защитникът Христо Попадийн е предпочел да остане в дублиращия тим на “Лудогорец” и няма да облече екипа на горнооряховския “Локомотив”, съобщи треньорът Ангел Червенков. Междувременно “Локомотив” се раздели с нападателя Виктор Шишков, чийто договор бе разтрогнат по взаимно съгласие, на когото от клуба пожелаха успех.
От “Локо” (ГО) отрекоха информациите, че са направили оферта за 13 000 лв. заплата на досегашния нападател на “Левски” Венци Христов. От спортно-техническото ръководство наистина са влезли в контакт с Венци Христов, с който е проведен принципен разговор, но финансови параметри не са обсъждани, тъй като те са извън компетенцията на спортно-техническия щаб.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново