Заплашиха да извадят отборите на “Етър 1924” заради задължения

Публикувано на вт, 22 Ян. 2013
249 четения

Отборите от детско-юношеската школа на “Етър 1924” са застрашени от опасността да бъдат извадени от първенствата на различните възрастови групи. Оказва се, че въпреки че есенният дял отдавна приключи, от клуба все още не са платили таксите за участие и картотекирането на младите футболисти.
Дължимата сума възлиза на 1290 лв., съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Оттам три пъти са изпращали предупредителни писма до клуба, председателят на съвета Георги Велинов е водил разговор и с изпълнителния директор на “Етър 1924” Ендер Дурмушев. В сумата са включени и съдийски такси, които не са били платени преди съответните мачове.
След последния разговор от клуба са превели 290 лева, но другите 1000 си остават дължими. Георги Велинов заяви, че е направил достатъчно компромиси в името на футбола, но не е нормално отборите от малките населени места да са изрядни, а клубът от областния център да не е.
“Ако сумата не бъде издължена до началото на полусезона, на мачовете на “виолетовите” няма да бъдат назначавани съдии, а след втория кръг ще се сезира Спортно-техническата комисия на БФС и тимовете ще бъдат извадени от участие, което автоматично повлича и мъжкия отбор”, предупреди Георги Велинов.
Ендер Дурмушев не обясни защо парите не са платени, но каза, че трябвало да се даде шанс да се изгради новият отбор при мъжете, а постепенно ще бъдат изчистени и задълженията.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново