Юношите U17 и U15 на “Етър” отстъпиха в Пловдив с по 2:0

Публикувано на чт, 4 окт. 2018
64 четения

Загуби с по 2:0 допуснаха юношите на “Етър” при двете си гостувания на “Локомотив” (Пловдив) в петия кръг на елитните U17 и U15 групи. И в двата мача обаче “виолетовите” играха добре и имаха положения, като могат да съжаляват, че не стигнаха до голове.
Срещите се играха при непрекъснат дъжд в Пловдив. По-малките етърци до 15 г. бяха близо до нулевото равенство, което се запази чак до 10 минути преди последния сигнал. В двуострата игра след едно центриране отдясно домакините поведоха след гол с глава – 1:0. Само след три минути падна и вторият гол, дошъл след центриране от корнер, при което вратарят не се намеси добре и последва нов удар с глава за 2:0. Етърци след този мач са на 12-о място с 5 точки, а в следващия кръг на 6 октомври от 12 ч. приемат намиращия се точно пред тях в класирането “Септември” (София).
По различен начин се разви двубоят между “Локо” (Пд) и “Етър” при 17-годишните. Още в 10-ата минута домакините поведоха след абсолютно измислена дузпа. След един шут към вратата топката се отклони от краката на Велизар Тонков, но реферът отсъди дузпа въпреки протестите на етърци. Сашо Лебанов от бялата точка прокара мократа топка под плонжа на вратаря Стефан Петров за 1:0. В 41-ата минута след атака на домакините Янко Найденов за втори път прати топката в мрежата. През втората част “виолетовите” не свалиха гарда и създадоха няколко опасни положения, но повече голове в мача не паднаха.
“Етър”: Ст. Петров, Б. Марков, Тонков, Владимиров, Пенев, Добрев, Манолов, Монов, Т. Райков, Хр. Марков, Юл. Райков.
В U17 етърци, които имат 1 точка досега, също приемат на 6 октомври, от 14 ч., “Септември”, който обаче е един от лидерите в класирането.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново