Юноши младша възраст и деца: Етърци с убедителни победи като гости на “Павликени”

Публикувано на вт, 28 окт. 2014
157 четения

Две убедителни победи взеха юношите младша възраст и децата на “Етър” при гостуванията си на “Павликени” в осмия кръг на подзоновата група. Мачовете в двете възрастови групи се изиграха при обилен снеговалеж в събота сутринта, но все пак изпревариха пълното влошаване на обстановката.
Младшата възраст на “виолетовите” разби домакините с 5:2, като водеше убедително през цялата среща, а и двата домакински гола паднаха от дузпи. Етърци поведоха с 0:4 преди домакините да се разпишат с гол от 11-метров удар.
По два гола за великотърновския тим нанизаха Денис Москов и Димитър Стилиянов, а в 47-ата минута “Павликени” получи право да изпълни наказателен удар. От бялата точка Васил Доков прати топката в мрежата и намали на 1:4.
Още в следващата атака обаче “Етър” отново възстанови аванса си. Иван Динев вдигна на 1:5 за “виолетовите”, но в 53-ата минута се стигна до нов интересен момент.
Влезлият малко по-рано резервен вратар на “болярите” Юли-Кристофър Александров фаулира играч на павликенци в наказателното си поле и получи червен картон. От бялата точка Георги Георгиев вкара за 2:5 и този резултат се запази до края.
След този мач великотърновци имат 3 победи и 2 загуби, 12:7 голова разлика и 9 точки, а павликенчани са твърдо последни в класирането без спечелена точка.
При децата “Етър” бе още по-убедителен, като на заснежения терен грабна убедителна победа с 6:0. Още в 5-ата минута Николай Стойков вкара за 0:1. Малко след това и Кирил Койчев се разписа, но атаките на етърци не секнаха. Николай Стойков бе неудържим и само за две минути между 14-ата и 16-ата добави нови две попадения и стигна до хеттрик. До края на мача паднаха само още два гола, дело на Александър Митков и Микаел Кьорчев, които оформиха крайното 0:6. Така етърци се изравниха в челото на класирането с “Литекс”, като и двата тима имат по 7 победи от седем мача, но “оранжевите” имат голова разлика 77:0, а етърци 34:2.
В събота, 1 ноември, от 9:45 ч. е и дългоочакваното дерби между “Етър” и “Литекс”, като “болярите” са домакини.
Освен мачовете “Павликени” – “Етър” от този кръг се изиграха само срещите в Свищов между “Академик” и “Спартак”. При юношите младша възраст плевенчани спечелиха с 3:0, а при децата бяха още по-убедителни – 4:0. Заради лошото време и снега бяха отложени мачовете “Чардафон” – “Видима-Раковски”, “Трявна” – “Янтра-1919” и “Локомотив” (ГО) – “Янтра”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново