Ясни съперниците на “Етър-64” за европейските клубни турнири

Публикувано на пн, 22 юли 2013
211 четения

Вече са ясни имената на евентуалните съперници на “Етър-64” в турнира за купата на Европейската федерация по хандбал (EHF). Отново тежки противници чакат великотърновския отбор, който ще стартира за пореден път от втория кръг, но е сред непоставените отбори при жребия.
От EHF обявиха всички участници в евротурнирите, като единственият български представител при жените е шампионът “Етър-64”. Ниският коефициент на България обаче не й дава право на участие в Шампионската лига и етърки ще играят във втория по сила турнир.
На 23 юли от 11:00 ч. местно време в централата на Европейската федерация във Виена ще се тегли жребият. “Етър-64” заедно с още девет отбора ще е в урната на непоставените. В другата урна ще са имената на десет отбора, срещу един от които ще се паднат великотърновки.
Ето възможните съперници: Левангер (Норвегия), Карпати (Украйна), Шоонмаак (Холандия), ПАОК (Гърция), Гомел (Беларус), Антверпен (Белгия), Фрам (Исландия), Дюделанж (Люксембург), Кастриоти (Косово), Бней Херцелия (Израел).
Като най-тежки се очертават противниците от Норвегия, Холандия, Исландия, представителите на силната белоруска школа “Гомел”, а любопитното е, че сред възможните съперници отново е миналогодишното препятствие на етърки “Карпати” (Ужгород, Украйна), от който те отпаднаха след две загуби. Възможен противник е и “Бней Херцелия” (Израел), който пък е бившият клуб на състезателката на “Етър-64” Шир Вакрат.
Първите срещи са на 5 октомври, а реваншите – на 12 октомври т.г. В урната на етърки са още “Жрински Мостар” (Босна), “Баник” (Чехия), “Михаловце” (Словакия), “Самобор” (Хърватска), “Олимпия” (Лондон), “Жалгирис” (Литва), “Жоао де Барос” (Португалия), “Патрас” (Гърция) и “Фемина” (Белгия), с които обаче нашият тим няма как да се падне.
Десетте победители продължават в третия кръг, където заедно с други 6 отбора ще бъдат отново в урната на непоставените срещу други 16 отбора, които са елитни. Водачи по коефициент сред тях са “Есберг” (Дания), “Динамо” (Русия) и “Клуж” (Румъния). Мачовете от този трети кръг са на 9 и 16 ноември т.г.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново