“Звездите” на футболна България идват за вековния юбилей на “Етър”

Публикувано на чт, 25 апр. 2024
493 четения

Входът за празника на стадион “Ивайло” е свободен

Легендите на българския и световния футбол вече потвърдиха участието си в култовия мач между шампионския “Етър” и Пеневата чета – бронзови медалисти от САЩ-94. Мегашоуто е днес от 19 ч. на стадион “Ивайло”, но програмата започва три часа преди това.
Входът за всички прояви днес е свободен, съобщиха от футболния клуб. Ще бъдат пуснати обаче колекционерски билети по 10 лв., които всеки при желание може да си закупи, за да даде своя принос към юбилея.
Богатата на събития програма започва още в 14 ч., когато в залата на хотел “Янтра” започват поредица от срещи на легендите от САЩ-94 с децата от различните възрасти от школата на “Етър”.
Стартът на проявите на стадион “Ивайло” е от 16 ч. с Музикална фиеста. Първият футболен мач е между женските отбори на “Етър” и полския “Медик” (Конин) – многократен шампион на Полша и участник в Шампионската лига. Футболната битка стартира в 16:15 ч., а в почивката на мача ще бъдат представени отборите от ДЮШ на “Етър” и техните успехи.
В 17:30 ч. на “Ивайло” пристигат легендите от САЩ-94 и шампионският “Етър”, които със сигурност ще бъдат очаквани от множество фенове пред стадиона. В 17:40 ч. започва церемонията по награждаването на десетки “виолетови” легенди по повод на стотния юбилей. Те ще получат Сребърни и Бронзови значки на БФС, както и Почетни плакети от “Етър”. За настроението на хората от трибуните ще се погрижат талантите от великотърновския “Джуниър Бенд”. Следва приветствие от кмета на В. Търново Даниел Панов и връчване на наградите от Община В. Търново по повод на юбилея, както и юбилеен знак от НВУ “В. Левски”. Президентът на БФС Георги Иванов, както и членове на Изпълкома, също са почетни гости на празника.
Двата звездни тима излизат на терена в 18:30 ч. за загрявка, а мачът им е от 19 ч. в две части по 30 минути, като вероятно националите на “Етър” ще играят по едно полувреме и за двата тима. От 19:30 ч. в почивката на мача е и кулминацията при награждаването – най-изявените легенди на “Етър” ще бъдат удостоени със Златни значки на БФС и Почетни плакети на БФС.
Краят на мача ще бъде ознаменуван от тържествена заря, а от 21:30 ч. на Царевец предстои Аудио-визуалният спектакъл “Звук и светлина”, както и официална вечеря за участниците в мача.
Първите, потвърдили участие, бяха Христо Стоичков и Красимир Балъков, които ще изведат двата “звездни” отбора. Както е известно, “болярите” ще бъде водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров, а Пеневата чета – от Димитър Пенев и Красимир Борисов.
За домакините ще излязат още националите Цанко Цветанов, Бончо Генчев и Илиян Киряков, които се очаква да изиграят по едно полувреме и за двата отбора. Виолетовия екип ще облекат още Калоян Чакъров, Румен Данков, Христо Иванов, Георги Попиванов, Цанко Цветанов, Генчо Генчев, Сашо Христов, Илиян Киряков, Краси Балъков, Георги Георгиев, Сашо Димов, Бончо Генчев, Андриян Гайдарски, Велин Кефалов, Николай Арнаудов, Александър Томаш, Емануел Луканов, Станислав Генчев, Марин Стефанов, Ивелин Младенов, Тодор Колев, Иван Петков, Валери Божинов.
Почти целият отбор от САЩ-94 (с малки изключения) също пристига за мача. Освен Христо Стоичков в тима са още Пламен Николов, Радостин Станев, Златко Янков, Радостин Кишишев, Емил Кременлиев, Станислав Ангелов, Петър Михтарски, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Наско Сираков, Ивайло Йорданов, Златко Янков, Диян Петков, Елин Топузаков, Георги Георгиев, Даниел Боримиров, Дончо Донев, Александър Александров, Мартин Камбуров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново