“Железничарите” пратиха “Верея” на 5-и коловоз

Публикувано на вт, 4 апр. 2017
122 четения

“Локомотив” (ГО) постигна най-голямата си победа в Първа лига този сезон, като разгроми с 5:0 “Верея”, воден от бившия треньор на горнооряховци Александър Томаш. Мачът беше без значение за крайното класиране в редовния сезон, в който “черно-белите” завършват 13-и и влизат в плейофна четворка заедно с “Берое”, “Пирин” и “Нефтохимик”. Първите два отбора от тези две групи ще имат шанса да се борят за плейофната квота за Лига Европа, докато последните два от тях ще се борят в баражите за оцеляване и един от тях ще е директният изпадащ. Резултатите им до момента обаче се запазват.
Локомотивци тотално превъзхождаха съперника през целия мач и му нанизаха пет попадения. Атака отдясно за “Локомотив” в 16-ата минута завърши с удар на Ндонг, но топката мина на сантиметри от страничния стълб. После Влади Узунов имаше възможност да обстрелва Колев от пряк свободен, но стражът улови без проблеми.
В 26-ата минута обаче с хубав удар от границата пеналта Рахави Кифуети откри – 1:0. Последва опасен удар на Ндонгала, а в 40-ата минута Кифуети отбеляза втория си гол.
Домакините окончателно нокаутираха съперника в края на полувремето с трети гол. Ндонгала проби отляво и подаде успореден пас на Игор Джоман, който не пропусна да се разпише за 3:0.
След почивката домакините реализираха още две попадения. В 64-ата минута след пробив между четирима играчи на гостите Ндонгала направи 4:0. В 80-ата минута Ндонгала беше съборен в наказателното поле и реферът Георги Кабаков показа бялата точка пред Колев. Дузпата поиска да бие капитанът Фиданин, но тя бе изпълнена от самия Ндонгала и той направи резултата 5:0. В края на мача дебют в официален мач за “Локомотив” направи и великотърновецът Бедри Рюстемов. Младокът замени Юлис Ндонг. След края на мача домакините направиха влакчето на победата.
“Локомотив”: Банков, Желев, Кавдански, Амброуз, Фиданин, Ндонг (85 Рюстемов), Джоман, Узунов (80 Л. Генчев), Ндонгала, Кифуети, Бен Отман (67 Мадианга).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново