“Виолетовите” се върнаха на победния път

Публикувано на ср, 24 окт. 2018
171 четения

Женският тим на “Етър” се върна на победния път в първенството на футболната “А” група. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов взеха минималното 1:0 при домакинството си срещу “Локомотив” (Стара Загора). След двете победи на старта “виолетовите” отстъпиха с 1:0 при гостуването си на “ЛП Суперспорт”, но сега отново зарадваха с победа, която ги прати на третото място във временното класиране.
Мачът в Ресен обаче можеше да завърши и реми, въпреки тоталното превъзходство на великотърновки. Още в 3-ата минута след корнер етърки претендираха за дузпа, но топката отиде у Радослава Славчева, която отблизо не успя да вкара. Нов удар на опитната състезателка с глава нацели гредата, а друга, насочена също с глава топка, мина покрай вратата.
В 30-ата минута Мирела Моева излезе в голова позиция, но пропусна. След почивката “Етър” продължи да атакува, като още два пъти Валентин Витанов претендираше за неотсъдени дузпи. Логичното се случи чак в 86-ата минута, когато новото попълнение Илияна Петрова намери Лора Петрова и с удар от линията на пеналта тя прати топката в мрежата за крайното 1:0. Треньорът отличи за играта им Тодорка Златкова, Лора Петрова и Радослава Славчева.
В следващия 5-и кръг на 28 октомври от 13:00 ч. етърки гостуват на “Спортика” (Благоевград).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново