“Трябва да сме обединени, ако искаме “Етър” да успее”

Публикувано на пт, 5 ян. 2018
170 четения

След представянето му като главен мениджър, Красимир Балъков отговори обстойно на въпросите на медиите.

– Г-н Балъков, какво ви накара да поемете нещата в “Етър”?
– Благодаря на ръководството на града и на управителния съвет за подкрепата. Аз се чувствам леко част от организацията по влизането на отбора в елита, но треньорите си свършиха добре работата. Аз съм реалист, знам, че бюджетът ни не е равностоен на много отбори от Първа лига, затова трябва да бъдем много сплотени, добре организирани. Именно по тази причина след дълги разговори стигнах до убеждението, че е дошъл моментът да се върна в родния си клуб и да направим всичко възможно да спасим отбора от изпадане. А ако направим нещо повече – добре дошло. Структурата е по-различна от тази в България. Всички ще сме екип, заедно, но с нужната йерархия и правила. Търсим максимума във всеки мач.
– Какви са вашите правомощия и за какво ще отговаряте?
– Всичко спортно-техническо, а също и ще имам участие в работата на клуба. Наясно сме, че без бази футбол не може да се прави. Но сме наясно и колко тежко се постига. Имаме разбирането на общината и ще търсим съвместно път, по който ще реализираме и базите. Не само за първия отбор, но и за школата.
– Кои ще са първите промени?
– Вече работим по селекцията, съобразно нашите финансови възможности. Не сме от водещите отбори и търсим играчи, които да вдигнат конкуренцията в отбора, за да имаме по-добри резултати. Селекцията е отворена, с малко средства се прави трудно. Няма да има много нови играчи. Ще са във всички линии. Преговаряме с футболисти, но не чакайте от мен имена.
– Какъв е бюджетът за 2018 г. и като главен мениджър ще имате ли разговори за още средства?
– Разбира се. С моето име и авторитет ще се опитам да привлека нови спонсори. По всяка вероятност ще стане, но ще го обявим като му дойде времето.
– За какво възнаграждение ще работите?
– И сами можете да си отговорите. Ако съм в “Лудогорец”, ЦСКА и “Левски”, може да говорим за пари. В “Етър” – минималното, което може да си позволи клубната управа.
– Има ли срок договорът ви?
– В България е немислимо да се говори за срокове. Дали подписваш за една или две години, няма значение. Като нямаш резултати – гонят те.
– На български играчи ли ще разчитате, или предвиждате и чужденци?
– 90 % на българи, дори и повече. Нямаме големи средства, затова търсим футболисти, които ще ни свършат работа. Може да се наложи и отвън, но той няма да е скъп играч. Трябват ни нападател, креативни халфове, десен бек на мястото на Александров…
– Възможно ли е да има обмяна на млади таланти с Германия?
– По тази тема моите контакти и възможности ще използвам изцяло, доколкото ни позволяват средствата. За лагера в Турция ще привлечем немски физиотерапевт, без нито една стотинка ще дойде да помогне и да обучи нашите.
– Къде ще ви виждаме – на трибуните или на скамейката?
– Ако имате предвид мачовете – ще водя отбора от терена. Ще контролирам целия процес и съответно ще нося основната отговорност. Ще привлечем и още един треньор, защото нямаме скаут.
– Предстоят избори в БФС, кого ще подкрепите?
– Обичам и уважавам всички мои съотборници – от първия до последния. С никого не съм имал проблеми, пожелавам на всички успех, но сега не е моментът да отговарям на това.
– Вие ли ще носите основната отговорност?
– Естествено, като главен мениджър. Като казвам, че моделът е друг, не бягам от отговорност. Просто искам да покажа на цялата общественост, че ни трябва обединение и ако искаме да успеем, трябва да сме заедно, защото финансовите ни възможности и условията за работа не са перфектни. Обръщам се към великотърновци – бъдете активни и ни подкрепяйте, без вас ще сме с един играч по-малко. С вашата подкрепа и с нашата работа всеки ден “Етър” ще оцелее в елита.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново