“Тера Трак” – “Водстрой” и “Табако Трейд” – “Яна-1” в полуфиналите

Публикувано на ср, 1 февр. 2017
365 четения

Четирите полуфиналисти в зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски” вече са ясни и ще спорят за първото място и отличията. Днес от 18 ч. в единия полуфинал ще се изправят в крайно интересен мач “Тера Трак” и “Водстрой”, а от 19 ч. в другия полуфинал ще спорят “Табако Трейд” и “Яна-1” (Ресен).
Крайно оспорвани четвъртфинални мачове видя публиката в спортната зала. “Яна-1” (Ресен) надделя трудно с минималното 1:0 над “Янтра-2” (Драганово). Срещата бе много равностойна и двата отбора водиха битка до края. Единствения гол вкара Николай Николаев – Вафлата в 37-ата минута, когато излезе отляво и с диагонален удар с левия крак прати топката в мрежата на драгановчани. В оставащите минути нов гол не падна и “Яна-1” продължи напред.
Негов съперник ще бъде “Табако Трейд”, който пък излъга с дузпи “Ветеран турист”. И този мач беше много оспорван, а редовното време завърши 1:1. Светослав Велчев чак в 34-ата минута вкара за “туристите”, но още в следващата минута опитният Красен Славчев изравни за “Табако Трейд”. Стигна се до изпълнение на дузпи, при които футболистите на “Табако Трейд” бяха по-прецизни и се класираха за полуфиналите с общ резултат 5:4.
“Тера Трак” също взе трудна победа с 1:0 над “Ресторанти Щастливеца”. Миналогодишният първенец атакуваше по-често и имаше възможности, но гол така и не падаше. Това все пак се случи 6 минути преди края, когато Тодор Чирпанов донесе победата, пратила тима му във финалната четворка. Един от най-убедителните отбори до момента в турнира “Водстрой” даде сериозна заявка за качествата си, като взе и единствената категорична победа в четвъртфиналите. Отборът разгроми “Долапчиеви” с 4:1. Йордан Йорданов откри резултата в 5-ата минута, а две по-късно Деян Дончев се разписа за 2:0. Великотърновци намалиха на 2:1 в 15-ата минута с попадение на Яни Янев, но точно преди почивката отново Йордан Йорданов вкара трети гол. През втората част падна само още едно попадение – на Любомир Борисов в 35-ата минута, затвърдило победата на “Водстрой”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново