“Тера Трак” – “Табако Трейд” на финал

Публикувано на пт, 3 февр. 2017
205 четения

Отборите на “Тера Трак” и “Табако Трейд” стигнаха до големия финал за първото място в тазгодишното издание на зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Оспорвана битка и много заряд видя публиката, изпълнила трибуните за двата полуфинала.
Много качество предложи първият мач между два от най-силните отбори в турнира “Тера Трак” и “Водстрой”. Първото полувреме определено бе за “Тера Трак”, който водеше играта и атакуваше често. Удар на Георги Колев бе спасен, после далечен изстрел на Росен Ванков бе избит, а нов шут на Колев също можеше да донесе гол. “Водстрой” залагаше на контри, при две от които също имаше отлични възможности. Логично в 18-ата минута “Тера Трак” поведе след хубава атака, при която Илиян Димитров изведе Илиян Илиев и той не сгреши – 1:0.
Втората част обаче започна с натиск на “Водстрой”, който доста обърка съперника, и в 25-ата минута по чудо не последва изравняване. Въпреки това обаче в 29-ата минута при атака на “Тера Трак” последва дузпа за игра с ръка, която играчите на “Водстрой” оспорваха. Ивайло Тодоров бе безпогрешен – 2:0. До края мачът се поизнерви, като имаше поредица от жълти картони, но промяна не последва.
Вторият полуфинал бе между “Яна-1” (Ресен) и “Табако Трейд”, в който “Яна-1” загуби с дузпи и ще играе за третото място. Зарядът не бе толкова висок като в първия мач, и двата тима още до почивката имаха възможности. Борислав Иванов от “Табако Трейд” стреля, но ударът му беше спасен, а опасен шут на Венци Йорданов от “Яна-1” мина над гредата. В средата на полувремето Борислав Иванов нацели гредата, но малко след това Николай Николаев от ресенчани също нацели сглобката.
С течение на мача надмощието на “Яна-1” ставаше по-явно, но Цветомир Додуров от чиста позиция би до гредата, после далечен удар на Мариян Генов беше спасен. Все пак логично в 29-ата минута след центриране отдясно Цецо Додуров с глава откри – 1:0. Мнозина очакваха вече победата, но в 35-ата минута опитният Калоян Илиев изравни. Така редовното време завърши 1:1 и се стигна до дузпи. Това бяха минутите на вратаря на “Табако Трейд” Радослав Рашков, който спаси първите три удара във вратата си и пусна само един, докато съотборниците му вкараха 3 от 4 удара и грабнаха победата с 3:1 и общо 4:2.
Така днес от 18:00 ч. в мача за 3-4 място излизат “Яна-1” (Ресен) и “Водстрой”, а от 19:00 ч. е и финалът за първото място между “Тера Трак” и “Табако Трейд”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново