“Тера Трак” и ЦСКА откриват днес турнира “Амиго футзал къп”

Публикувано на пт, 1 мар. 2024
158 четения

За първи път Велико Търново ще бъде домакин на международен турнир по футзал – “Амиго футзал къп”, който стартира днес. В надпреварата, която ще се проведе до 4 март в ДКС “Васил Левски”, сили ще премерят 6 отбора от България, Румъния и Сърбия. Домакин и организатор на турнира е великотърновският “Тера Трак”, финансиран от “Парапир сервиз”, с. Ресен. Първото по рода състезание по футзал срещна подкрепата и на Община Велико Търново.
“Тера Трак” срещу ЦСКА е първият мач днес от 18:00 ч. Преди това от 17:30 ч. е откриването на турнира. От 20 ч. играят “Амиго Северозапад” и ССК “Икономически университет” (Варна). На следващия ден, в събота от 14 ч. е третият мач между КМФ “Миджор” (Сърбия) и “Амиго Северозапад”, а от 16 ч. ЦСКА – “Лучеафарул” (Румъния). В неделя от 14 ч. мерят сили КМФ “Миджор” (Сърбия) и ССК “ИУ” (Варна), а от 16 ч. – домакинът “Тера Трак” срещу “Лучеафарул” (Румъния).
На 4 март (понеделник) от 10 и 12 ч. са двата полуфинала, които ще противопоставят “на кръст” първите два тима от всяка група, а победителите излизат във финал за купата от 14:00 ч. “За нас това е едно голямо предизвикателство, защото никога не сме играли футзал, разликата от мини футбола е огромна – в настилката, топката, броя на играчите и т.н. Конкуренцията ще бъде много силна”, коментира треньорът на шампиона на България по минифутбол “Тера Трак” Тихомир Тодоров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново