“Скрита сила” обрули “крушите” с 9:0

Публикувано на ср, 18 ян. 2017
336 четения

“Лайтс” направи второ реми - 1:1 с “Янтра-2”.

Отборът на “Скрита сила” (Априлци) постигна най-голямата победа досега в зимния турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”, като разгроми “Златна круша” с 9:0 в група Г на надпреварата. Съперникът се превърна буквално в “боксова круша”, като отнесе девет гола от “Скрита сила”, която има 4 точки. Четири гола наниза Цветомир Атанасов, хеттрик постигна Викторио Петков, а две попадения добави Митко Митев.
“Ла Фурия” обърна с 2:1 тима на “Ресен 2012” и също събра четири точки в групата. Този мач бе белязан с три отстранявания за по две минути и червен картон за Светослав Цветанов от ресенския тим. Още в 5-ата минута Боян Димитров даде аванс на ресенчани, но “Ла Фурия”, 120 секунди преди да изтече редовното време, изравни чрез Мирослав Цветанов, а пълния обрат направи Цветомир Николов в самия край на срещата.
В равностойната група “В” интригата се завърза още повече, след нови две равенства. “Водстрой” и “Ветеран турист” направиха здрав мач, който донесе също три отстранявания за по две минути. Интересни положения имаше и пред двете врати, но голове не паднаха и мачът завърши 0:0.
В качествен мач “Лайтс” и “Янтра-2” (Драганово) завършиха пък 1:1. Първата част определено бе за тима на Петко Ганчев, чиято тактика на контри му донесе успех. При една от тях Пламен Станчев и Бисер Пенчев сътвориха поредица от пасове на скорост и последният откри резултата в 12-ата минута – 0:1. Петко Петков можеше да удвои, но отблизо не улучи вратата на Ивелин Бонев.
“Лайтс” вдигна оборотите след почивката, но вратарят на съперника Тихомир Иванов спаси хубави удари. В 27-ата минута след тъч отбраната на “Янтра-2” не се нареди добре и Светослав Караиванов вкара с глава за 1:1. Малко по-късно Емил Копаранов разтърси страничния стълб на пазената от Иванов врата. Пет минути преди края Пламен Станчев събори с ръце в наказателното поле Караиванов и бе отсъдена дузпа, като играчите на “Янтра-2” оспориха решението на рефера и Атанас Банев получи червен картон. При дузпата обаче Светослав Караиванов би в аут и резултатът остана 1:1.
Преди последните срещи в тази група “Янтра-2” води с 4 точки, “Лайтс” и “Водстрой” имат по 2 т., “Ветеран турист” е с 1 точка.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново