“Перестройка” стартира с победа

Публикувано на ср, 2 Ное. 2016
405 четения

Шест отбора ще участват в първенството на Национална баскетболна лига за аматьори в Централна България през сезон 2016-2017 г. Велико Търново е представен от “Баш Мечките” и “Перестройка”. Троян също има два отбора – “Чавдар” и “Фор Фън”, останалите участници са “Академик” (Свищов) и Технически университет – Габрово.
“Тази година между БФ по баскетбол и Българско баскетболно общество се сключи договор, по силата на който ББО ще организира Национална баскетболна лига за аматьори в сътрудничество с БФБ. С оглед на това сътрудничество лигата предлага най-добрите условия за провеждане, както и разнообразен и опитен съдийски и секретарски апарат. Целта на НБЛА е както популяризирането на баскетболната игра, така и предоставянето на поле за развитие на млади баскетболисти, които получават незаменим опит, изправяйки се срещу по-големи от тях състезатели”, съобщи Данаил Киров, координатор на ББО за Централна България.
Към момента в НБЛА са регистрирани 40 отбора и 493 състезатели от 14 града. Вече започнаха първенствата в 4 региона на България – Запад, Център, Изток и Юг. В събота се изиграха два мача от първия кръг в регион Централна България. В първата среща “Перестройка” се наложи трудно над Технически университет със 70:68. Най-резултатни за “Перестройка” бяха Данаил Киров с 22 т., Николай Василев с 10, Стефан Нешков и Фурууа Брендакс добавиха по 8. За ТУ Десислав Дончев завърши с 24 точки, а Борис Ганчев с 10. Във втората среща “Чавдар” (Троян) загуби от по-младите си съграждани от отбора на “Фор Фън” с 62:84. Най-резултатни в мача бяха Венцислав Кукенски от “Чавдар” с 23 т. и Диан Христов от “Фор Фън” с 16 т.
Следващият кръг ще се проведе в залата на спортен комплекс “Ивайло” във В. Търново на 12-и ноември. Първата среща е от 13 ч. и противопоставя отборите на “Академик” (Свищов) и “Фор Фън”. От 15 ч. играят “ТУ Габрово” и “Чавдар”. В 17 ч. започва дербито на кръга между миналогодишните финалисти “Баш Мечките” и “Перестройка”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново