“Манастирище 2000” би след дузпи и ветераните на “Етър” (В. Търново)

Публикувано на пт, 10 окт. 2014
251 четения

Ветераните на “Етър” загубиха след дузпи с общо 6:5 зоновия финал от първенството на страната от “Манастирище 2000” и отпаднаха от надпреварата. Преди месец от същия тим, комплектован главно от бивши играчи на “Ботев” (Враца), бе елиминиран и представителният отбор на “Етър” за купата на България.
Мачът на ветераните се игра на неутрален терен на стадион “Георги Бенковски” в Тетевен, а редовното време завърши наравно 1:1.
Пред около 200 зрители мачът бе интересен, но не остави добро впечатление поведението на отбора от Манастирище, който спази традицията да преминава границите на твърдата игра, като състезателите му оспорваха и почти всяко съдийско решение, което не бе в тяхна полза.
Съперникът удари гредата след удар на Илия Илиев, а до почивката голове не паднаха. “Виолетовите” поведоха с 1:0 с гол на Милчо Сирмов 6 минути след началото на втората част след центриране на Стефан Николов. Съперникът имаше няколко чисти възможности, но вратарят Петко Ганчев ги спаси.
Точно след негова грешка обаче “Манастирище 2000” успя да изравни – 1:1. Ивайло Димитров стреля в гредата, преди Ангел Петров да добута топката в мрежата, възползвайки се от грешката на вратаря на “виолетовите” и рикошет. В самия край Ивелин Драшков проби отбраната, но вместо да подаде на свободния Бончо Генчев, опита стрелба, при която намери тялото на вратаря и се стигна до дузпи.
Така се стигна до изпълнение на дузпи за определяне на крайния победител.
Бончо Генчев пропусна още първия удар, шутирайки в гредата. После всички играчи на “Етър” – Георги Георгиев, Емил Георгиев, Илиян Киряков и Ивелин Драшков, вкараха от бялата точка, но съперниците бяха безпогрешни и стигнаха до победата с 5:4. Така “Манастирище 2000” се класира за финалната четворка в София, която ще си оспорва шампионската титла.
Капитан на тима бе Илиян Киряков, в състава бяха още Бончо Генчев, Георги Георгиев, Петко Ганчев, Стефан Николов, Марин Стефанов, Ивелин Драшков, Милчо Сирмов, Емил Георгиев, Милен Цветанов, Иво Балъков, Сашо Христов и Виктор Венков. Тимът бе воден от доайена Петър Шатров и от Никола Велков, който благодари на президента на “Етър” Александър Нанков, на спонсора фирма “Валда” и на председателя на клуба на ветераните Георги Трендафилов, защото най-важно е възстановяването на организирания футболен живот на ветераните от Велико Търново.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново