“Лозен 1924” (Сухиндол) чества с футболно шоу вековен юбилей

Публикувано на нд, 19 май 2024
143 четения

С култов мач между ветераните на “Лозен” и на столичния “Левски” и с куп отличия за хората, допринесли за развитието на футбола в града, бе честван вековният юбилей на футболния клуб от Сухиндол. Празникът бе открит от кмета инж. Пламен Чернев, който подчерта, че тук са играли много футболисти, станали национални състезатели. “ Благодаря на нашия обичан президент Костадин Иванов, който е начело на отбора 50 години. Той е най-дългогодишният президент на футболен отбор в България. Благодаря ви, че днес всички сме заедно. Нека се виждаме и на следващите годишнини на клуба”, каза в приветствието си кметът на Сухиндол. Празничен благослов беше отслужен от отец Христо.
Сред гостите бяха кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Стражица Йордан Цонев, председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, неговият предшественик Георги Велинов, Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов от “Етър”, Веселин Стойчев и Йоханес Небекер от “Ваби Саби Алфа” ООД, представители на различни институции и спортни деятели. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента Румен Радев, както и от спортния министър Георги Глушков.
Златна значка от БФС получиха кметът Пламен Чернев, Васил Тачев и Георги Трендафилов. Сребърни значки взеха Никола Пайков, Красимир Трайков и Валентин Мънков, а с бронзови бяха отличени д-р Румен Йорданов, Веселин Геновски и Евгени Златев. Плакети и грамоти получиха ветераните на “Лозен” и настоящите футболисти, а почетени с отличия бяха и ветераните на “Левски”. Бончо Генчев, който получи плакет от кмета, изрази своята благодарност към ръководството на Общината за полаганите грижи за футбола в Сухиндол. Инж. Пламен Чернев получи плакет и от “Етър”, който му беше връчен от Стефан Атанасов.
Йоханес Небекер изненада присъстващите, след като подари сертификат за инвестиционно намерение в общината в размер на над 200 000 евро. На добър български език той поздрави футболистите и пожела още много успехи на клуба, който се бори отново да завърши на първо място в областната “А” група.
Кулминацията на празника бе двубоят между ветераните на “Лозен” и столичния “Левски”, ръководен от изтъкнатия рефер Антон Генов с асистенти Петко Павлов и Никол Атанасова. Гостите набързо вкараха три гола, сухиндолци намалиха резултата от дузпа, но почивката дойде при 1:4. Ветераните на “Лозен” (Сухиндол) се развихриха през втората част и в духа на феърплея приятелският мач завърши 5:5 за радост на многобройната публика на градския стадион. Празникът завърши с мача между водача в Елитната областна група “Лозен 1924” и “Удар” (Бяла черква), спечелен с убедителното 9:2.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново