“Локо” загуби от “Чардафон” в хандбалното първенство

Публикувано на ср, 14 февр. 2018
97 четения

Горнооряховските хандбалисти отстъпиха на “Чардафон” с 36:30 (18:14) в гостуването си от 11-ия кръг на първенството на “А” група при мъжете. Габровци, които са бронзови медалисти за 2017 г., се възползваха от отложения мач на “Добруджа” (Добрич) и загубата на “Спартак” (Варна), който отстъпи при визитата си на “Фрегата” с 29:31, за да се изкачат на второто място в таблицата. Със същия актив, но по-лоша голова разлика, е съставът на “Добруджа”, а “Спартак” е четвърти с 13 точки. Лидер с 10 победи от 10 мача е шампионът “Локомотив” (Варна). Горнооряховци пък заемат петото място.
Те започнаха мача напълно равностойно и вървеше гол за гол, като в 15-ата минута резултатът бе 8:8. С добри намеси на вратаря Николай Цветков, отразил два седемметрови наказателни удара, и силни изяви в нападение на Марио Янчев и Димитър Петков домакините все пак успяха да си осигурят аванс преди почивката и тя дойде при резултат 18:14.
През втората част габровските хандбалисти увеличиха разликата на 6 гола (25:19), но младите хандбалисти на “Локомотив” (ГО) успяха да съкратят пасива до три гола в 58-та минута (33:30). До изненада обаче не се стигна. С две попадения на Марио Янчев и едно на Цветелин Христов в заключителните секунди “Чардафон” си гарантира победата с 36:30.
Марио Янчев и Димитър Петков реализираха по 10 гола за победата. За “Локомотив” 9 попадения заби Владислав Йоргов, със 7 на сметката си завърши Радослав Йорданов.
В следващия 12-и кръг в събота от 14:00 ч. “железничарите” приемат последния в класирането “Пирин” с амбиции да вземат четвъртата си победа в шампионата.
“Локо” (ГО): В. Лазаров, Г. Маринов, Ст. Димитров, Р. Йорданов, Вл. Йоргов, В. Даскалов, Ив. Дачев, Н. Генов, Е. Синигеров, П. Николов, Л. Димитров, Р. Георгиев, В. Боев, Й. Михнев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново