“Локо” с трета поредна победа, удари “Литекс” в Ловеч

Публикувано на пн, 8 окт. 2018
174 четения

Трета поредна победа записа във Втора лига горнооряховският “Локомотив”, който след неубедителния старт, довел до треньорската смяна, натрупа три успеха, без да допусне гол във вратата си.
“Железничарите” спечелиха с 1:0 гостуването си в Ловеч на “Литекс”, като преди това бяха надиграли и “Кариана” с 2:0 в Ерден и “Струмска слава” с 1:0 у дома. За втори пореден мач вратарят Александров се проявява при изпълнение на дузпа срещу неговата врата. Домакините от “Литекс” имаха възможност да стрелят от бялата точка, но вратарят спаси.
Ловчанлии имаха превес преди почивката. В 16-ата минута Добромир Бонев излезе сам срещу вратаря, но пропусна. В 33-ата минута последва дузпа за домакините, като за протест срещу съдийското решение бе изгонен човек от щаба на “Локо” (ГО). Илиян Капитанов изпълни дузпата, но Евгени Александров спаси удара му.
Единственото попадение на мача в Ловеч падна в 60-ата минута, когато точен бе Мартин Николов. Той стреля отдалеч, топката рикошира в съперников играч и спря в мрежата на домакините. До края гостите уверено удържаха аванса си, въпреки опитите на “Литекс” да промени нещата. Успехът прати горнооряховци на седмото място в класирането с 4 победи, две равенства и 4 загуби и актив от 14 точки.
“Локомотив”: Евгени Александров, Тихомир Трифонов, Иван Пенев, Димитър Калчев, Мартин Николов, Йордан Петев, Мартин Сандов, Ивайло Тодоров, Красен Трифонов, Петър Чалъков, Димитър Юруков.
Горнооряховският клуб няма да назначава нов старши треньор, като Марин Байчев и Биан Саид ще водят отбора до зимата. “Поемам лична отговорност с решението, в момента двамата се справят много добре, отборът върви и не виждам защо трябва да правим промени. Така че до зимната пауза Байчев и Саид ще водят отбора, а ако нещата се получават, може да разговаряме да останат и след това, обяви президентът на клуба Георги Бижев.
Тъй като Байчев има само лиценз “А”, който не му позволява да е старши треньор в професионалните групи, клубът ще сключи договор с Кирил Рабчев и ще ползва неговия лиценз. Марин Байчев първоначално не желаеше да поеме тази отговорност с мотива, че още не е готов за професионалния футбол, но в крайна сметка след 5-часов разговор е приел предизвикателството.
“В момента нещата изглеждат доста добре и като игра, и като настроение в съблекалнята. Отдавна не сме имали толкова добър колектив. Момчетата се разбират и това си пролича на терена. Ако нещата продължат да вървят добре, може да се доверим на двамата треньори и за по-дълъг период”, каза още Бижев. Според него след края на полусезона клубът ще се раздели с 2-3 футболисти от тези, които са с договори. “Ще се опитаме да запазим ядрото на отбора, като ще се дава повече шанс на младите, особено на тези от нашата школа. Мисля, че отдавна не сме имали толкова местни момчета в отбора и искаме те да израстват”, коментира Бижев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново