“Локо” (ГО) взе Атанас Фиданин, вратарят Димов напусна тима

Публикувано на ср, 5 февр. 2014
767 четения

Левият краен защитник Атанас Фиданин е поредното ново попълнение, привлечено през тази зима от горнооряховския “Локомотив”. Бранителят идва от “Пирин” (Гоце Делчев), с който разтрогна в началото на януари. Фиданин е роден на 9 август 1986 г. в Гоце Делчев, висок е 178 сантиметра, тежи 73 килограма.
Той е юноша на “Левски” и освен за “сините”, е играл за “Родопа” (Смолян) “Видима – Раковски”, “Черноморец” (Бургас) и “Монтана”. Има мачове и за младежкия национален отбор
Преди Фиданин “железничарите” взеха халфа Николай Петров, защитника Тодор Стоев, вратаря Иван Христов и нападателя от Русия Виталий Савченко. Отборът бе напуснат от халфа Димитър Димитров, а вчера стана ясно, че си тръгва и вратарят Александър Димов – Пантерата. Стражът засега слага край на кариерата си и заминава на бригада в чужбина. Димов лети за Англия, където ще се отдаде на селскостопанска работа.
“Много труден избор. Истината е, че Бончо Генчев се опита да ме разубеди, но аз вече бях твърдо решил да замина. Стиснахме си ръцете, пожелахме си успех един на друг, момчетата също ме изпратиха с разбиране и хубави пожелания. Съжалявам, че си тръгвам точно сега, когато клубът започна да работи изключително професионално. Съжалявам, че не мога да остана да помогна на “Локо” да постигне целите си. Но ситуацията е такава, че се налага да замина”, поясни Александър Димов.
Той планира да се прибере обратно в България след шест месеца, но след това смята да устрои живота си в София, където учи и живее приятелката му. След тръгването на Пантерата, за “Локомотив” остават да пазят двама млади вратари. “Железничарите” ще разчитат на Пламен Христанов, както и на новото попълнение в отбора – Иван Христов от школата на “Етър”, който за последно играеше за “Алекс ОК”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново