“Локо” (ГО) стартира утре във Варна в първи четвъртфинал за купата

Публикувано на пт, 20 февр. 2015
143 четения

Предават мача пряко, но по новия платен тв канал

Сезонът за горнооряховските локомотивци започва – утре те стартират с гостуване на елитния “Черно море” в първи четвъртфинал за купата на България. Паралелно с атаката на “А” група “железничарите” ще се опитат да повторят най-големия успех в историята си – участие на полуфинал за купата на страната.
Опитният халф Мирослав Иванов е на линия и ще дебютира за “Локомотив” в утрешния мач. Деко подписа договор до лятото, като трансферът му бе определен от Сашо Ангелов за най-големия в клуба от поне 20 години насам. Габровецът пропусна последната контрола с “Ботев” (Пд), но според наставника вече е влязъл във форма и на него ще се разчита в утрешния мач. В групата са и другите нови – вратарят Николай Митев, защитникът Иво Харизанов и нападателят Юлиян Ненов.
Всички футболисти са на линия, освен халфа Йордан Апостолов, чиято контузия обаче се оказа по-сериозна от очакваното. Първо се говореше за увреден менискус с прогнози Апостолов да се върне в игра след 20 дни, но проблемът с коляното се оказал по-сложен и ще го извади от игра за доста по-дълъг период от време.
Сашо Ангелов предупреди, че “Черно море” е фаворит в мача. “Това е отбор, който натрупа доста опит в “А” група, със сериозни футболисти за българските стандарти. Така че трябва да сме реалисти – те са фаворитите. Но пък всички да бъдат сигурни, че без бой няма да се предадем. Ще дадем това, което на този етап можем”, заяви треньорът. Той не пожела да коментира с каква тактика ще излезе “Локо” (ГО) в първия мач и дали ще действа предпазливо в търсене на изгоден резултат. “Дали ще започна агресивно, или затворено, ще преценя там. Това е една битка, нито аз, нито треньорът на варненци трябва да знаем как ще подходи другият”, уточни Ангелов.
Първата среща е в събота от 13:00 ч. на стадион “Тича” във Варна с главен съдия Мартин Александров и помощници Мартин Ангелов и Младен Маринов, а съдийски наблюдател е Георги Нарлев от Силистра. Утрешният мач ще бъде предаван пряко, но по новия платен канал “Диема спорт”, който срещу месечен абонамент от 3.96 лв. ще излъчва всички двубои за купата на страната и от “А” група. Безплатно телевизията ще покаже само четвъртфинала “Локо” (Пд) – “Локо” (Сф) в неделя.
Горнооряховските фенове стягат мощна агитка и хореографии за гостуването във Варна, за което има организирана екскурзия с автобус и бусове срещу цена от 10 лв., а тръгването е в 8:30 ч. утре. Реваншът е на 5 март (четвъртък) от 14:00 ч. в Горна Оряховица.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново