“Локо” (ГО) срещу “Етър” на 26 май в интригуващо дерби на легендите

Публикувано на пн, 24 апр. 2017
170 четения

Демонстративен мач между футболните идоли на няколко поколения фенове на “Локомотив” (ГО) и “Етър” ще бъде една от атракциите в седмицата преди празника на Горна Оряховица. Интригуващият сблъсък ще противопостави ветераните на вечните съперници.
Със спортно-техническата част от организацията са се заели председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и Ангел Минчев, член на УС на “Локомотив”.
Идеята лансирали председателят на ОбС Даниел Костадинов и председателят на ПК “Спорт и младежки дейности” Димитър Николов, които предложили този мач да замени вече поизхабения формат на футболна среща между ветерани и действащи общинари. Предложението допаднало на кмета инж. Добромир Добрев и екипа му, които вече са стартирали подготовка за футболния празник.
Датата е фиксирана за 26 май (петък), а срещата ще се изиграе на ел. осветление на реконструирания градски стадион в Горна Оряховица. Публиката ще види любимците на няколко поколения.
За домакините ще играе и Ивайло Йорданов, който сега е директор в клуба, легенди като Ценко и Левент Гавазови, Печикамъков, Любо Русев, а треньор ще бъде Добромир Жечев.
Отборът на ветераните на “Етър” се намира в завидна кондиция и достигна до четвъртфинал в държавното първенство. Негов селекционер е Никола Велков. Регламентът позволява футболисти, навършили 36 години, да участват в срещи на дивизия “ветерани”. Безспорно най-голяма атракция в състава на “виолетовите” е присъствието на Димитър Цеков, който въпреки своите 70 години все още демонстрира футболно майсторство на игралното поле.
Бончо Генчев вероятно ще запише по едно полувреме за отборите на “Локо” (ГО) и “Етър”. Организаторите са предвидили много изненади за публиката, която ще уважи футболния спектакъл в майската нощ на легендите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново