“Локо” (ГО) отпадна за купата, привлече двама нови чужденци

Публикувано на пн, 26 сеп. 2016
155 четения

Горнооряховци играят днес срещу “Левски”

“Локомотив” (ГО) продължи серията без победа от лятото насам, като освен последното място в Първа лига вече е аут и от турнира за Купата на България. “Железничарите” паднаха с 2:0 от втородивизионния “Оборище” (Панагюрище). Така тимът от Панагюрище за първи път в историята си се класира за осминафиналите на турнира.
Гостите първи бяха близо до гол, но ударът на Йордан Апостолов в 50-ата минута рикошира в гредата на вратата на Филип Димитров. Малко след това резервата Тейлър Салибур направи пропуск за домакините. В 61-ата минута “Оборище” откри резултата, когато Свилен Щерев засече от наказателното поле центриране отдясно. В 74-ата минута крайният резултат беше оформен от резервата Владимир Айтов.
Междувременно старши треньорът Ангел Червенков привлече нови двама чужденци в отбора. “Локомотив” ангажира до края на шампионата бившия футболист на “Берое” Игор Джоман – полузащитник, роден във Франция, но има и италианско гражданство. За “Берое” играе в периода 2013-2016, като записва 93 мача и 2 гола.
Преди Джоман в отбора бяха привлечени Матиас Курьор и Рахави Кифуети. “Кифуети е поливалентен футболист и може да играе на различни постове. След Генков и Курьор той е третият, който вдига класата и конкуренцията в отбора. Надявам се с тези три класни попълнения да зарадваме феновете с победи”, коментира Ангел Червенков.
Любопитното бе, че преди началото на първенството наставникът Ангел Червенков даде пресконференция, на която обяви категорично, че ще запази гръбнака на отбора и няма намерение да привлича в “Локомотив” (ГО) чужденци…
Лично Даниел Костадинов връчи черно-белите фланелки на двете нови чуждестранни попълнения. Президентът на клуба не пропусна да благодари на новия основен спонсор на клуба – “Лактима” ЕАД.
Днес “железничарите”, които досега в първенството имат 2 равни и 5 загуби, имат изключително тежка задача – приемат в осмия кръг на “Лаута” в Пловдив от 20:00 ч. водача в класирането “Левски” (София).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново