Етърци гостуват днес на “Локомотив” (Сф), Гочето си направи изводи от мача за купата

Публикувано на пн, 26 сеп. 2016
193 четения

Седми мач в първенството на Втора лига играе днес тимът на “Етър”, който гостува на “Локомотив” (София). Мачът е от 17:00 ч. в столицата и ще бъде предаван пряко по Диема спорт 2. “Болярите” водят в класирането и поредна победа днес ще запази първата им позиция.
Старши треньорът Георги Василев даде почивка на куп основни играчи в мача за купата срещу “Нефтохимик”, за да ги запази за днешния мач. Шестима титуляри не започнаха срещу “нафтата”, сред които Петър Димитров, Джихат Кямил, Мартин Николов и др.
Резервите на “Етър” изпуснаха елитния “Нефтохимик”, като завършиха 1:1, после водеха и при дузпите, но накрая отстъпиха с общото 4:5. В 27-ата минута дебютантът Галин Ташев нахлу отляво на скорост и центрира към друг дебютант – аржентинеца Гуидо Абаян, който засече топката в мрежата – 1:0. Двата отбора имаха по две-три положения, а в 70-ата минута реферът свири спорна дузпа за гостите след падане на Чакъров в пеналта. От бялата точка Костадин Хазуров изравни. До края на редовното време и продълженията голове не паднаха. При дузпите Цанков спаси удара на Хазуров и “Етър” водеше с 3:2, но след удари на Тодоров в гредата и Цветков в аут домакините отстъпиха с 4:5.
“За “Етър” това беше една проверка за изясняване кой с какви възможности е. Стараха се футболистите, чакаха удобния момент да се разкрият и да покажат, че и те заслужават да бъдат играчи от основния състав. Когато се стигне до дузпи, човек не трябва да стига до идеята, че непременно трябва да спечели, защото там всичко е шанс.
А що се отнася до самия мач и начина, по който футболистите се държаха въпреки лошото време, смятам, че можеха да вложат още малко по-голяма смелост и да стигнем до успеха още в редовното време”, коментира Георги Василев, като подчерта, че срещата всъщност е била подготовка за днешного гостуване на “Локомотив” (Сф).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново