Емил Стефанов трети на силен турнир в Пловдив

Публикувано на пн, 26 сеп. 2016
175 четения

Емил Стефанов с Веселин Пантев.

Навръх 22 септември се проведе второто издание на Купа “Марица” по ускорен шахмат за наградите на Община Марица, Пловдив. В турнира взеха участие 66 участника, сред които няколко международни и фиде майстори на древната игра.
Турнирът се проведе в 7 кръга по швейцарската система. Всеки състезател имаше по 10 минути за завършване на партията с 10 секунди добавено време на ход. Организаторите бяха предвидили куп отличия, индивидуални награди и парични премии.
Единствен представител на Велико Търново бе фиде майстор Емил Стефанов. Той стартира с 11-и номер.
В първия кръг той стартира с убедителна победа с черните фигури срещу Биляна Димитрова от “М. Ботвиник” (Сф), а във втория надделя и над пловдивчанина AIM Симеон Тодев. Единствената си загуба в турнира Емил Стефанов допусна от межд. майстор Димитър Мархолев, след което продължи с победния си ход. Последваха успехи над Емил Тилев от “Марица Изток” и Кирил Карталов, реми с фиде майстор Цветан Стоянов от “Бургас-64” и пета победа на финала срещу Цветелин Пантев.
Така с пет победи, едно реми и една загуба шампионът на България Емил Стефанов събра 5.5 точки и завърши трети, като пред него са само международните майстори Веселин Пантев с 6 т. и Димитър Мархолев с 5.5 точки.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново