“Локо” (ГО) освободи Ангел Червенков

Публикувано на чт, 29 сеп. 2016
200 четения

Ангел Червенков

Нов треньор ще има до няколко дни, в Монтана тимът ще се води от Милчо Сирмов

Горнооряховският “Локомотив” прекрати договора на досегашния старши треньор Ангел Червенков. Новината стана факт след среща на наставника с Управителния съвет на клуба. Официално “Локо” (ГО) и Червенков се разделят взаимно, като двете страни са се споразумели да прекратят трудово-правните отношения по взаимно съгласие.
“Благодарим на Ангел Червенков за усилията, енергията и професионалното отношение, които вложи в работата си с представителния отбор на ОФК “Локомотив”. Общественият натиск от липсата на точки и незавидното място, което заема отборът в момента, направиха раздялата неизбежна”, мотивираха се от ръководството.
С Ангел Червенков клубът напуска и неговият син Даниел, които беше част от екипа му и изпълняваше функциите на асистент и анализатор.
Екстреньорът на шотландския “Хартс” бе назначен преди началото на сезона, като още на първата си пресконференция обяви, че ще запази гръбнака на миналогодишния отбор и в никакъв случай няма да привлича чужденци. Последваха сравнително добри игри в мачовете, но за 8 кръга “Локомотив” не стигна до нито една победа, като загуби 6 мача и направи две ремита, а за капак отпадна и от втородивизионния “Оборище” за купата. Отборът е на незавидното последно място в класирането. Де факто “Локомотив” не е вкарвал гол от 14 август насам, въпреки безкрайните рокади, освобождавания на играчи и сензационни привличания на нови, сред които и чужденците Матиас Курьор, Игор Джоман и Рахави Кифуети…
За капак Дисциплинарната комисия на БФС обяви вчера, че “за обида на длъжностно лице, на основание чл. 34, ал. 1, т. 2 от ДП наказва Ангел Червенков – треньор на “Локомотив” ГО, със забрана за изпълнение на функции като треньор за 1 среща и налага глоба в размер на 2000 лева.”
Тренировъчният процес ще се води от Милчо Сирмов до назначаването на нов старши треньор. Очаква се в близките дни отборът да има нов наставник. Според Гонг сред спряганите имена са тези на Димитър Васев и Иван Колев.
Милчо Сирмов ще води тима за съботния мач с “Монтана”, обяви за “Янтра ДНЕС” председателят на УС на клуба Даниел Костадинов. “Разделихме се с Червенков по взаимно съгласие и му благодарим за работата в клуба”, заяви клубният шеф, но не скри, че причината за рокадата е представянето на отбора до момента и най-вече недостатъчният брой точки в актива на “железничарите”.
“Името на новия ст. треньор ще обявим до няколко дни. Естествено, че водим разговори, но още не са във финална фаза и не ме карайте да назовавам имена. В близките дни “Локомотив” ще има нов треньор, но за мача с “Монтана” в събота ще бъде воден от Милчо Сирмов. Така или иначе, Червенков за обида на длъжностно лице бе наказан за 1 мач и глобен с 2000 лв. от БФС”, каза Даниел Костадинов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново