“Локо” (ГО) изпусна дузпа и “Верея”…

Публикувано на пт, 17 апр. 2015
181 четения

Радо Рашков благодари за подкрепата.

“Локомотив” не можа да победи борещия се за спасение “Верея”, като завърши 0:0 у дома и отново отстъпи второто място в “Б” група. За пореден път горнооряховци показаха, че играят по-добре навън, отколкото на свой терен.
Гостите бяха дошли с мисълта за едната точка и я бранеха с всички средства, докато за 90 минути “железничарите” така и не успяха да намерят верния път към вратата. Първата опасност бе чак в 17-ата минута, когато Мицаков центрира отдясно и Смирнов стреля със задна ножица, но над гредата. Старозагорци не даваха много шансове на домакините, а кулминацията в мача бе в 35-ата минута. Отново Мицаков навлезе в пеналта и бе съборен, реферът отсъди дузпа, но от бялата точка Янаки Смирнов пропусна. Ударът му в десния ъгъл на вратаря бе изваден от Ясин Ел Каруди в корнер.
До почивката горнооряховци пропуснаха още две възможности. В 43-ата минута Фиданин изведе Любо Генчев, който от малък ъгъл би без забавяне, но отново вратарят извади в корнер. Още в следващата атака пък хубав удар на Смирнов от малък ъгъл мина на сантиметри над гредата.
След почивката гостите се прибраха съвсем, а домакините уж търсеха атаки, но нищо не се получаваше. Принудителната смяна на Мицаков съвсем обезкърви играта по фланговете, а всичките центрирания бяха обирани с глава от играещия треньор на “Верея” Живко Желев.
Чак в 78-ата минута след късо изпълнение на фаул Смирнов стреля силно отдалеч, но вратарят отново спаси. В 83-ата мин. все пак “Локо” можеше да стигне до победата, но опасен удар на Трифонов от въздуха бе спасен от вратаря, който се превърна в герой за своите. До края футбол повече не се игра, тъй като играчите на “Верея” лежаха по земята, отказваха да изпълняват тъчовете си, за което получиха пет жълти картона, но стигнаха до своето.
“Локо” (ГО): Рашков, Мицаков (44 Карапетров), Пенев (85 Яв. Генчев), Харизанов, Фиданин, Михайлов, Мир. Иванов (56 Н. Иванов), Балъков, Л. Генчев, Смирнов, Трифонов.

Сашо Ангелов:  “Лош терен, нищо не се получаваше”

“Верея” дойдоха за точка и си я взеха. Теренът бе много лош и твърд, топката подскачаше. На играчите им трябва време, за да овладяват топката, не може да се играе бързо. Знам, че някои ще кажат, че “на кривата ракета и космосът ѝ пречи”, но крайно време е да се погледне теренът… Това е и обяснението защо навън играем добре, а у дома не се получава.
Не мога да обвинявам Смирнов за пропуснатата дузпа, това се случва на всеки във футбола. Причината си е и в нас. Играта по фланговете не се получи, повлия и излизането на Мицаков, на когото разчитах в това отношение. Съжалявам, не се получи.”
Преди мача старши треньорът Сашо Ангелов пък определи като пълна измислица “новината”, че Валери Божинов ще премине в “Локомотив” (ГО), публикувана в национален вестник, според който Божинов бил на мнение, че ще се чувства много комфортно в “Локо” не само заради съвместната работа с доведения си баща, но и заради прекрасните отношения, които имал с президента на клуба Бончо Генчев.
“Нека този, който е написал тези глупости, да каже кога, къде и как е видял Божинов. Или просто няма какво да се пише… Няма такова нещо, на този етап Валери ще пропусне Г. Оряховица”, коментира Ангелов.

Играчите с жест към Радослав Рашков

Жест на подкрепа оказаха футболистите на “Локо” (ГО) към своя капитан и вратар Радослав Рашков, който има тежък личен проблем.
Неговата майка Илиянка Иванова се бори с тежка болест и се нуждае от средства за лечение в турска клиника. На стадиона бяха оповестени банковите сметки, по които желаещите могат да превеждат средства.
Преди мача играчите на “Локо” излязоха за загрявката в бели фланелки, на които пишеше: “Да помогнем на Илиянка Иванова. Радо, с теб сме!”.
С тях локомотивци излязоха и преди началото на срещата. Радослав Рашков с жест благодари на съиграчите си и публиката за подкрепата.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново