“Локомотив” представи официално новите за атаката на “А” група

Публикувано на чт, 12 февр. 2015
606 четения

Новите попълнения в “Локо” (ГО) получиха своите черно-бели фланелки. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Горнооряховският “Локомотив” представи официално новите попълнения в отбора за пролетния полусезон. Това са треньорът на вратарите Илиян Василев, вратарят Николай Митев, защитникът Иво Харизанов, халфът Мирослав Иванов и нападателят Юлиян Ненов.
Президентът на клуба Бончо Генчев представи всеки от новите, като поясни, че договорите им са до края на първенството, като целта е да вдигнат спортно-техническото ниво на тима и да бъдат още една подпорна стена по пътя към “А” група. “Надявам се с общи усилия на футболисти, треньори, ръководство и общественост най-малко да затвърдим доброто си представяне от есента, поне да запазим второто място, а при възможност да заемем и първото и в края на сезона да се поздравим с влизане в “А” група”, заяви Бончо Генчев.
Новите попълнения също си пожелаха да влязат с отбора в елита. На пресконференцията и петимата подчертаха, че идват в Г. Оряховица, за да помогнат отбора да се върне след пауза от почти 20 години във футболния елит.
Илиян Василев е бивш страж и настоящ треньор на вратари. Роден е на 17 април 1973 г. в Габрово. Висок е 187 см и тежи 84 кг. Играл е за “Янтра”, “Шумен”, ЦСКА, “Етър”, “Локомотив” (София), “Светкавица”, “Локомотив” (Пловдив), “Пирин” и “Дунав”. Шампион и носител на Купата на България през 1997 г. с ЦСКА, полуфиналист за купата през 1999 г. с “Локомотив” (София), четвърти в първенството с “Шумен” през 1994 г. (участва в 2 мача за УЕФА, има и 1 за ЦСКА в КЕШ). Има 1 мач за националния отбор. След приключване на кариерата си става треньор на вратарите в ЦСКА и “Видима-Раковски”.
Мирослав Иванов е роден на 9 ноември 1981 г. в Габрово. Започва кариерата си като юноша на Янтра в родния си град и не след дълго вече играе в мъжкия отбор. Трансфериран е в Шумен, където неизменно е сред най-добрите играчи в отбора. Забелязан е от ръководството на “Левски” и през 2005 г. преминава при тях срещу 22 000 долара. Играе там до 2009 г., когато преминава в “Монтана”, после става част от шампионския отбор на “Лудогорец”, а от 2013 г. се завърна в “Левски”, договорът му с който изтече през декември. Мирослав Иванов е пет пъти шампион на България (2006, 2007, 2009 с “Левски” и 2012 и 2013 с “Лудогорец”), три пъти носител на Купата на България (2005 и 2007 с “Левски” и 2012 с “Лудогорец”) и три пъти на Суперкупата (2005 и 2007 с “Левски” и 2012 с “Лудогорец”). Пред медиите той призна, че е имал предложение и от “Етър”, но е предпочел тима от “Б” група.
Николай Митев е роден на 21 януари 1990 г. в Хасково. Той е от школата на Берое, която от години има славата да произвежда едни от добрите вратари в българския футбол. Пазил още и на вратата на Хеброс (Харманли), “Нефтохимик, а за последно бе във “Видима-Раковски”.
Иво Харизанов е роден на 7 януари 1987 г. в София. Играе като защитник, но може да бъде използван и като ляв или десен полузащитник, както и като централен защитник. Играл е за “Септември” (София), на който клуб е юноша. По-късно преминава в отбора на “Ботев” (Пловдив), в който играе до пролетта на 2008 г. После отива в “Белите орли” (Плевен), “Академик”, след което заиграва във “Вихрен” (Сандански). От 2012 г. играе в “Сливнишки герой” (Сливница), а през есента е бил в македонски тим.
Юлиан Ненов е роден през 1994 г. и е продукт на школата на ЦСКА, син е на бившия вратар на “армейците” Румен Ненов. Бил е капитан на своя набор, а през 2013 г. записа един мач и в мъжкия отбор на ЦСКА. После игра в “Б” група с “Чавдар” (Етрополе), “Ботев” (Враца) и “Монтана”. Наскоро Ненов разтрогна по взаимно съгласие с монтанчани, а името му бе спрягано за ново попълнение на “Ботев” (Враца), но предпочете “Локомотив” (ГО).
Според старши треньора Сашо Ангелов направената селекция е най-добрата за възможностите на клуба. По неговите думи Мирослав Иванов е най-титулованият футболист, привлечен в “Локомотив” след идването на Нако Дойчев през 1986 г.
“Натискаме педала до край и целта трябва да бъде изпълнена. Каквото зависи от нас за влизането в “А” група, ще го направим”, заяви Сашо Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново