“Локомотив” (ГО) взе Ндонгала и Кевин Осей, утре приема носителя на купата “Ботев” (Пд)

Публикувано на ср, 20 сеп. 2017
213 четения

С две нови попълнения се сдоби горнооряховският “Локомотив” – Аристоте Ндонгала и Кевин Осей, като очевидно ще разчита и на чужденци и във втория ешелон.
Ндонгала вече игра с екипа на “железничарите” тази пролет в Първа лига, като в 12 мача вкара 6 гола. После реши да си тръгне от Горна Оряховица заедно с всички останали чужденци, но сега отново се завръща. Той е конгоанец с френски паспорт, играл е в дублиращия отбор на “Нант”, има мачове и за националния отбор на Конго. Кевин Осей пък е юноша на “Олимпик” (Марсилия), има и ганайски паспорт. Минал е през “Авирон” (Байон, Франция), “Васланд” (Беверен, Белгия) и “Карлайл Юнайтед” (Англия). Ндонгала и Осей бяха спешно картотекирани още преди мача с “Ботев” (Враца) и взеха участие в него, като горнооряховци загубиха с 1:3.
“Локомотив” (ГО) приема утре в 1/16 финал за Купата на България настоящия носител на отличието “Ботев” (Пловдив). Мачът е в четвъртък от 20:00 ч. на електрическо осветление в Г. Оряховица. Рефер е Ангел Ангелов от София с помощници Димитър Стоилов и Владимир Велев, четвърти съдия е Румен Христов, а съдийски наблюдател – Тихомир Боболов. Пловдивчани имаха през седмицата отложен мач срещу шампиона “Лудогорец”, който загубиха с 2:1, и имат доста по-малко време за възстановяване, което дава козове на “черно-белите”.
Междувременно днес предстои Общо събрание на ОФК “Локомотив”, което трябва да приеме отчета на старото ръководство и да избере нов Управителен съвет и президент на клуба. Сбирката ще се проведе от 18:00 ч. в зала 1 на Община Горна Оряховица. Подалият оставка като председател на УС след изпадането от елита Даниел Костадинов вече анонсира, че е склонен да остане на поста си, ако бъде предложен от членовете на Общото събрание.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново