“Локомотив” (ГО) стартира в неделя в елитната U19 “А” група

Публикувано на чт, 20 авг. 2015
184 четения

Тимът с 5 победи и 2 ремита в контролите

“Локомотив” (ГО) стартира в края на тази седмица участието си в елитната “А” група за юноши до 19 години. Възпитаниците на треньора Илия Пендов посрещат “Черноморец” (Бургас), като срещата е в неделя, 23 август, от 18 ч. на стадион “Локомотив”.
”Първенството на U19 започва в събота, но нашите мачове са в неделя, тъй като предишния ден домакинство има мъжкият отбор в “Б” група”, поясни Илия Пендов. Преди началото на мача ще бъде представен целият отбор и новата екипировка.
В предсезонната си подготовка обновеният тим на “Локо” (ГО) направи изключителни резултати в контролите и стартът му се очаква с оправдан интерес. Горнооряховци записаха в седемте си проверки 5 победи и 2 ремита с обща голова разлика 23:12. След столичния “Левски”, в последната си контрола те удариха и “Лудогорец” U17 в Горна Оряховица седмица преди старта. Мачът започна с 10-минутен тотален натиск на домакините, които обаче така и не стигнаха до голов удар. След 15-ата минута гостите се окопитиха, овладяха играта и в следващите десетина минути имаха лек превес. Изнасянето им напред обаче отвори пространства за най-силното оръжие на локомотивци – бързите контраатаки.
В 17-ата минута Антоан Илиев засече остро центриране, но от 5 метра пропусна. Никола Какамъков надбяга защитата и излезе сам срещу вратаря, но стреля прекалено силно и извън очертанията на вратата. Голмайсторът на домакините Янек Кирилов се засуети от точката за дузпа и не успя да се разпише. Гостите също имаха своите възможности до края на полувремето, но в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство.
Втората част започна по идентичен начин – със силен домакински натиск. Какамъков и Кирилов изпуснаха чудесни възможности, силни удари на Марин Пендов и Пламен Илиев от разстояние бяха избити от вратаря на “Лудогорец”. В средата на полувремето треньорът Илия Пендов направи няколко вътрешни размествания и усилията в атака най-сетне дадоха резултат. Марин Пендов центрира от статично положение и намери влизащия на скорост Янек Кирилов, който стреля от въздуха и донесе победата с 1:0.
След гола домакините се прибраха и затвориха играта, за да бранят преднината си. Можеха и да бъдат неприятно изненадани в една-две ситуации, но защитата се справи и не допусна изравняване.
“Здрав мач и добър завършек на предсезонната подготовка. В първенството всичко ще бъде различно, но момчетата имат нужда от самочувствие. Вижда се, че вървим в правилната посока. Идеята е да работим за първия отбор, защото един от набор да вкарваме при мъжете, това ще е успех за школата”, коментира старши треньорът Илия Пендов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново