“Локомотив” (ГО) с първа победа в контролите

Публикувано на пт, 29 ян. 2016
192 четения

Горнооряховци категорично превъзхождаха домакините. сн. kazanlak.com

Горнооряховският “Локомотив” взе първа победа в контролните срещи, като надделя с 3:1 над “Розова долина”. Мачът се игра на новия стадион в Мъглиж. “Железничарите” бяха по-добрият отбор и създадоха доста положения, като водеха с 0:3, а домакините върнаха едно попадение в самия край на мача.
Резултата откри таранът Тихомир Кънев в 25-ата минута след извеждащо подаване на новото попълнение Ерик Почански. Последваха няколко пропуска на горнооряховци, а в самия край на първата част Иван Цанков от домакините с удар от дистанция затрудни вратаря на “Локомотив”, който успя да избие в корнер.
Логично обаче “Локомотив” (ГО) удвои. В 55-ата минута дошлият от “Ботев” (Пд) нападател Димитър Алексиев се разписа и даде сериозен аванс на локомотивци. Антоний Балъков пък в 70-ата минута покачи на 0:3. Малко след това при удар на защитника Петко Георгиев с глава топката срещна гредата на гостите.
Старши треньорът Сашо Ангелов започна срещата с почти същия състав като в първата контрола срещу “Ботев” (Гълъбово), но без Апостолов и Димитров, които имат леки неразположения. През втората част в игра влязоха всички футболисти от резервната скамейка.
Почетният гол за “розите” падна 86-ата минута, след като Григор Георгиев стреля от далечно разстояние, вратарят Иван Христов спаси, но коженото кълбо попадна на крака на Михаел Лалев и той оформи крайното 1:3.
“Оценки на играта няма защо да давам – най-важното е от тези контроли да имаме къде да играем на терен поради липса на условия в Северна България при този сняг и киша. Нямаме на този етап контузени състезатели”, заяви старши треньорът Сашо Ангелов.
По програма “Локомотив” в събота играе трета проверка – отново гостуване, този път на “Загорец” от 13:30 ч. в Нова Загора.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново