“Локомотив” (ГО) отпадна след дузпи, “Монтана” стигна до заветния полуфинал

Публикувано на чт, 10 Дек. 2015
409 четения

“Локомотив” (ГО) не успя да повтори най-доброто си постижение в историята – полуфинал за купата на страната. Горнооряховци бяха на крачка от него, след като поведоха на “Монтана”, но после се стигна до дузпи. В тях също поведоха, но накрая загубиха с 4:5.
Над 1700 души гледаха крайно оспорван и равностоен мач на стадиона в Горна Оряховица. В началото и двата тима си размениха по едно положение. Кънев в 14-ата минута стреля над вратата, а малко след това остър удар на Владо Мичев за гостите бе уловен от вратаря.
“Железничарите” поведоха в 30-ата минута. Красен Трифонов проби отдясно и центрира, а таранът Тихомир Кънев с глава завъртя топката в ъгъла – 1:0. Домакините можеха и да удвоят резултата още до почивката. В 42-ата минута Трифонов направи двойно подаване с Харизанов и стреля опасно в ъгъла, но вратарят улови.
Монтанчани владееха по-често топката, но ударът на Мичев си остана единственото им положение през първата част.
Второто полувреме започна с нови две възможности за локомотивци. В 52-ата минута след центриране на Желев отдясно Красен Трифонов от въздуха прати топката до левия стълб. Още в следващата атака пък удар на Тихомир Кънев от воле бе избит от вратаря.
Тимът от “А” група загатна за себе си в 67-ата минута, след като Балджийски се озова сам срещу Колев, но той с отличен рефлекс спаси удара му. В следващата минута обаче защитата на домакините изпусна съперников играч и той намери Владо Мичев, който със страхотен шут прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на Колев – 1:1.
До края на редовното време локомотивци бяха по-активният отбор, но гол така и не  падна. Всъщност в 73-ата минута Кънев с хубав изстрел прати топката в мрежата, но реферът отмени попадението заради фаул в атака. Трифонов пък пробва късмета си от пряк свободен удар, но вратарят улови. Сашо Ангелов смени голмайстора Кънев с халфа Антоний Балъков. Той можеше да донесе победата в добавеното време, но от малък ъгъл реши да стреля, вместо да търси голово подаване.
Така след 1:1 в редовното време се стигна до продължения. И двата тима продължиха да търсят победата. В 103-ата минута Райнов бе изведен в отлична позиция, но би слабо и вратарят спаси. За гостите пък Балджийски бе изпуснат отляво сам срещу вратаря, но Колев отново прояви чудесен рефлекс.
Чак във второто продължение в игра влезе и Димитър Байдаков, но точно той пропусна последната възможност за своите. В 116-ата минута нападателят бе намерен на 3 метра от голлинията, но би слабо във вратаря.
Рулетката на дузпите се оказа в полза на монтанчани. Тя обаче започна с удар на Тодоров, спасен от вратаря Колев, който отново възроди надеждите. После Фиданин и Димитров бяха точни за “Локо” (ГО), а Мичев и Попов за “Монтана”, но Райнов пропусна третата дузпа за домакините и равенството отново стана факт. Ангелов вкара за 3:2, Апостолов изравни, а Балджийски превърна последната дузпа в нов гол. Ударът на Балъков от бялата точка обаче бе спасен и напред продължи отборът от елита.
“Локо” (ГО): Колев, Харизанов, Димитров, Иванов, Михайлов, Фиданин, Райнов, Желев, Апостолов, Кънев (79 Балъков), Трифонов (108 Байдаков).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново