“Локомотив” (ГО) направи 2:2 в Бургас с “Нефтохимик”

Публикувано на пн, 16 май 2016
143 четения

“Локомотив” (ГО) завърши 2:2 като гост на “Нефтохимик” в 28-ия кръг на “Б” група. Срещата бе белязана с много драматизъм и обрати. И двата гола за гостите паднаха след чудесни центрирания на Ерик Почански отляво и находчиви намеси на тарана Тихомир Кънев.
Локомотивци бяха без осем титуляри поради контузии и наказания. Така старши треньорът Александър Томаш се принуди да пусне като централни защитници халфовете Желев и Апостолов, а единствената влязла резерва бе Байдаков, като групата бе допълнена с юноши.
Въпреки това гостите започнаха по-добре и атакуваха често, но след 20-ата минута “Нефтохимик” пренесе играта напред. Първото полувреме завърши при нулево равенство, като и двата отбора си размениха по няколко положения. В 27-ата минута Стефанов имаше шанс да открие за домакините, но Колев изби в корнер. От чиста позиция след центриране на Фиданин отляво Аймен Суда не успя да вкара за локомотивци.
В 54-та минута гостите обаче откриха резултата чрез Тихомир Кънев след отличен пробив на Почански отляво и центриране пред вратата, където Кънев изпревари защитата и вратаря. Няколко минути по-късно Илия Димитров от домакините беше на крачка да изравни, но вратарят на гостите се намеси успешно. В 75-ата минута Нефтохимик изравни след точен удар на Цветан Филипов.
Липсата на основните фигури в защитата пролича и в 82-ра минута, когато Борислав Борисов удвои аванса на “шейховете”. Той стреля от воле, след като получи центриране от Цветан Филипов. Локомотивци обаче не се предадоха и две минути преди края на редовното време стигнаха до 2:2. Точен за тях отново бе Тихомир Кънев след подаване на Почански. В даденото 6-минутно продължение “железничарите” можеха да грабнат и трите точки, но в последния миг Слави Шопов изчисти в корнер удар на Тихомир Кънев.
“Локомотив” (ГО): Колев, Сандов, Апостолов, Желев, Фиданин, Мечев, Почански, Кънев, Балъков, Суда (88 Байдаков), Алексиев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново