“Ивайло ВТ” с първи медал на бокс при жените

Публикувано на чт, 15 февр. 2018
650 четения

Първия си медал от държавно първенство по бокс за жени спечели Боксов клуб “ Ивайло ВТ”. В кат. 64 кг Янита Иванова стана вицешампион на България още при дебюта си в официално състезание на ринга. На полуфинала единадесетокласничката от ПГ по туризъм се наложи над Керанка Опълченова от Русе, отказвайки я още в първия рунд. В спора за титлата Янита отстъпи на Хр. Недялкова (“Янтра”) с 0:3. Тя тренира в залата по бокс от 18 месеца под ръководството на Константин Александров и Евгени Донев. “Необходимо е да подобря бързината, издръжливостта и техниката си за следващото състезание”, сподели Янита Иванова. Треньорът Евгени Донев бе категоричен, че възпитаничката му ще триумфира със златото още на следващия турнир.
При мъжете поредната титла спечели Тинко Банабаков. Той престоя общо 4 рунда по време на срещите си в кат. 52 кг. Банабаков бе поставен в схемата и почиваше в първия кръг, а на полуфинала отказа за по-малко от рунд Ниязи Алиев от Омуртаг. На финала срази с 3:0 Дарислав Василев от “Левски”.
Банабаков е единственият боксьор от региона, който ще вземе участие в международния турнир “Странджа”. 69-ото издание на най-старата боксова надпревара в Европа ще е от 19 до 25 февруари в София, а Тинко ще защитава първото си място от м.г. На държавното в Ямбол с бронзови медали се окичиха Мартин Иванов и Стефани Койков. Мартин стигна с лекота до полуфинала, където бе спрян от шампиона Николай Коев от “Локо” (Русе). Иванов направи много силен мач на четвъртфинала, където се наложи над Айхан Юсеинов от “Мизия”. След тригодишно отсъствие Стефани Койков отново излезе на ринга и се нареди сред призьорите в кат. до 75 кг. Койков почиваше в първия кръг, а на четвъртфинала нокаутира Дилян Лазаров от “Спартак” (Пл) в първия рунд. На полуфинала отстъпи пред шампиона Рами Киуан от Червен бряг. Треньорът Евгени Донев похвали и Пламен Иванов, който се завърна след продължително лечение на контузия и зае пето място в кат. 64 кг.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново