Виктор Нинов с бронз от Балканиадата, Моника Георгиева е четвърта

Публикувано на пн, 28 юли 2014
121 четения

Държавният шампион на България в скока на височина Виктор Нинов се класира на трето място на Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени, проведена в Питещи (Румъния). Балканското първенство събра за първи път в историята състезатели от 15 държави. Битката между най-добрите атлети се проведе на реновирания общински стадион в Питещи.
И двамата българи, участвали в скока на височина на балканското първенство, спечелиха медали. Виктор Нинов взе бронзовия медал с резултат 214 см. Състезателят на “Свилоза” (Свищов) отпадна на 218 см. Той остана далеч от най-доброто си постижение за сезона – 226 см. Личното постижение на Виктор е 230 см от 2013 г., което го поставя на второ място във вечната българска ранглиста в скока на височина в зала. Плевенчанинът Тихомир Иванов се окичи с първата си титла при мъжете. Иванов триумфира с 222 см, като остави след себе си Михай Донисан (Румъния), достигнал също до успех на 222 см.
Възпитаникът на Георги Гетов заслужи златото си, тъй като нямаше нито една грешка в състезанието си до 226 см, с които не се справи три пъти. Донисан допусна грешка на 218 см. Иванов не успя да се справи с преследвания цял сезон норматив за участие на европейското първенство от 226 см. Той беше близо до реализиране на постижението в последния си трети опит, но в крайна сметка събори летвата с подбедрицата си. Състезателката на “Локомотив 2010” Моника Георгиева се класира на призовото четвърто място в бягането на 800 метра при жените. Горнооряховчанката спря хронометрите на 2:07.98 минути. През последния месец Моника Георгиева постигна победи в два международни турнира в тази дисциплина и показа, че се намира в отлична форма.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново