Ветерани на “Академик” и “Асеновец” завършиха 3:3 в приятелски мач

Публикувано на ср, 28 сеп. 2016
571 четения

Срещата между ветераните на “Академик” (Свищов) и “Асеновец” (Асеновград) бе част от програмата на втория ден от “Свищовски лозници”. За радост на местната публика по време на двубоя запалянковците от Свищов имаха възможността да видят едни от най-обичаните футболисти от миналото, по-голямата част от които са били играчи и на “Академик”.
Приятелската среща бе инициирана от бившия футболист, капитан и треньор на “Академик” Юри Митев, който е от Асеновград, заедно със спортния журналист Николай Константинов и екип от Община Свищов. За да уважи ветераните, на стадиона дойде кметът Генчо Генчев, както и зам.-кметът Борислав Замфиров.
Двубоят протече много интересно и атрактивно, като срещата бе в две полувремена по 30 минути. Първата част завърши 0:0, но във втората се развихри истинска голова фиеста. Струмен Авков откри с много красив гол след пробив – 0:1, но в 38-ата минута Евгени Маринов изравни с фамозен прехвърлящ удар. Красимир Искъров също с прехвърлящ удар обърна до 2:1, но красива комбинация на гостите бе завършена от Осман Чешмеджиев. Отново “Асеновец” поведе след бърза атака чрез Георги Любенов, но Светослав Попдимитров оформи крайното 3:3.
Сред най-известните имена, на които публиката отново имаше възможността да се порадва в Свищов, бяха бившият вратар на “Левски” и “Академик” Иван Гълъбов, Петър Шопов – играл за “Ботев” (Пловдив), Чавдар Атанасов – бивш състезател на “Левски” и “Академик”, футболистите от близкото минало на свищовския тим Николай Нончев, Стефан Куюмджиев и още много други.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново