Вече е почти ясен съставът на Втора лига

Публикувано на чт, 30 май 2024
551 четения

Вече са ясни имената на почти всички отбори, които от лятото ще участват във Втора лига. БФС обяви, че тя ще бъде от 20 отбора, като се очаква само официалното потвърждение на Изпълкома.
Във втория ешелон ще играят: изпадащите от елита “Етър” (В. Търново) и “Пирин” (Благоевград), запазилите мястото си “Монтана”, “Струмска слава” (Радомир), “Добруджа” (Добрич), “Янтра” (Габрово), “Спартак” (Плевен), “Литекс” (Ловеч), “Дунав” (Русе), “Беласица” (Петрич) и “Спортист” (Своге), дублиращите отбори на ЦСКА 1948, “Лудогорец”, ЦСКА-София, “Ботев” (Пловдив) и влезлите от Трета лига “Миньор” (Перник) и “Локомотив” (ГО).
Почти сигурни влизащи от Трета лига са “Несебър” и “Фратрия” (Варна), а последното 20-о място е за загубилия баража между “Ботев” (Враца) и “Марек” (Дупница).
Стартът на първенството в Първа лига е на 22 юли, още не е обявено дали Втора лига ще стартира на същата дата, или на 29 юли. Изпълкомът на БФС все още не е утвърдил официално предложенията, приети на срещата с клубовете този месец. Ако това стане, във втория ешелон ще се изиграят 38 кръга, като няма плейофи, а само редовен сезон. Кръгове ще се играят и по време на паузата за националните отбори. Предвижда се краят на есенния полусезон да е на 14 декември, пролетният да стартира на 15 февруари 2025 г., а първенствата да завършат на 31 май.
Първите два отбора в крайното класиране на Втора лига ще се класират в елита, а заелите 3-то и 4-то място ще играят баражи срещу 13-ия и 14-ия от Първа лига. Последните четири пък изпадат в Трета лига, а на тяхно място влизат първенците от третия ешелон.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново