“Етър” започна с 22 играчи, Балъков лично води бягането

Публикувано на вт, 9 ян. 2018
510 четения

Немският вратар Денис Григич (вляво) дойде на проби.

Красимир Балъков (горе) лично води бягането в първата тренировка.

С 22 футболисти стартира подготовката за пролетния полусезон съставът на “Етър”. Тимът бе изведен за първа тренировка на стадион “Ивайло” от главния мениджър Красимир Балъков и треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров.
Балъков отново показа немска точност, като отборът стъпи на терена в секундата, в която стана 15 ч. Магическият халф лично води бягането на групата заедно със Станислав Генчев, като показа завидна форма. Преди заниманието Балъков не говори пред медиите, като предостави правото на Генчев.
“Стартираме днес подготовка, искаме отборът да изгради едно добро лице и да радва феновете през новия полусезон. Естествено, основната ни цел е да запазим мястото си в групата. Трябва да направим всичко по силите си, да работим здраво, за да постигнем целите си.
На този етап с договори като нови попълнения са Даниел Младенов и Георги Пашов, има разговори и с други играчи. Имаме на проби вратар от Германия, след лагера в Турция ще стане ясно неговото бъдеще. Шестима са напусналите, други тръгващи си няма. Търсим футболисти от постовете, за които сме преценили, че има нужда от подсилване заради конкуренцията. Всичко е въпрос на преговори. Нуждаем се от подсилване на още два поста, няма да ги обявяваме сега.
Няма как новият ми пост да е крачка назад, след като мога да работя с Краси Балъков. Той е човек, който е видял всичко във футбола, играл и работил на много високо ниво. За млад треньор като мен това може само да бъде от полза и да ми помогне да израсна”, коментира Станислав Генчев.
Напусналите играчи са Джихат Кямил, Цветомир Тодоров, Александър Александров, Кирил Акалски, Веселин Минев и Йордан Апостолов. На този етап раздяла с други не се предвижда, но в селекцията винаги нещата са отворени.
Двама чужденци започват подготовка с “Етър”, като тяхното бъдеще тепърва ще се решава. Първият е сръбският защитник Душан Младенович. Той играе като ляв бек, роден е на 13 октомври 1990 г., висок 185 см. Започнал е в “Раднички” (Ниш), играл е в “Слога” (Кралево), “Железничар” (Сараево) и други отбори, идва от “Динамо” (Вранье). Младенович има стаж в сръбската Първа лига, има и мачове за Лига Европа. Преди да му предложат договор, от “Етър” ще изчакат резултатите от медицинските прегледи.
С ръста си в групата от етърци направи впечатление вратарят Денис Григич, който е висок 198 см. Той е 26-годишен, роден на 19 септември 1991 г. Григич е германец от хърватски произход, пазил е за немските “Рьотлинген”, “Фрикенхаузен” и др. Засега вратарят е на проби, като ще пътува за лагера в Анталия и там ще се прецени дали да му бъде предложен договор.
Днес играчите на “Етър” ще минат прегледи, а от утре заминават за първия си лагер в Дряново. Първата контрола е на 18 януари с “Верея”, а два дни по-късно отборът заминава за втория лагер в Анталия.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново