“Етър” загуби с 3:2 в Благоевград след нови грешки в отбраната

Публикувано на чт, 30 Ное. 2017
221 четения

“Етър” този път вкара два гола като гост на “Пирин”, но отново разочароващо загуби – с 3:2 след нови грешки в отбраната. Мачът бе жизнено важен и за двата тима, които бяха само с точка разлика един от друг на 11-а и 12-а позиция в таблицата, а от дълго време насам бяха записали само по една победа – етърци над “Витоша” (Бистрица), а домакините – над “Черно море” като гости в последния кръг.
Старши треньорът Станислав Генчев бе направил пет промени в стартовия състав с оглед на отсъствието на наказаните Бадара и Ивайлов и контузените Минев и Василев. Схемата отново бе 3-5-2, но в защита се върна Иван Скерлев, в халфовата линия Атанасов, Руменов и Тодоров, а в атака Стоянов партнираше на Почански.
Началото бе за домакините, въпреки че в 7-ата минута Ерик Почански напредна и стреля, но ударът му бе блокиран, а добавката на Сърмов излезе в аут. Отлична възможност имаха домакините в 11-ата минута, когато Николов изведе Станислав Костов сам срещу вратаря, но Христо Иванов излезе находчиво и спаси удара. Изстрел на Димитър Благов мина високо над вратата, а при центриранията пред Иванов “виолетовата” защита се справяше.
“Етър” обаче от средата на полувремето тотално пренесе играта в половината на “Пирин”. Първо Цветомир Тодоров слаломира между трима защитници и стреля опасно, но над гредата, а в 28-ата минута Почански се откъсна сам по фланга отляво, но бе спрян с несъществуваща засада.
“Болярите” нанесоха своя удар в 35-ата минута. Завърналият се като титуляр след дълго отсъствие Цветомир Тодоров напредна на скорост и стреля, топката се отби от левия стълб и бе посрещната от Ерик Почански, който я прати в мрежата – 0:1!
До почивката великотърновци по чудо не удвоиха. В 42-ата минута Почански пропусна да удвои от чиста позиция, след като бе изведен на метри от вратата от Сърмов, но ударът му мина край десния стълб.
В самото начало на втората част Почански се откъсна съвсем сам срещу вратаря, но след дълго забавяне на тъчрефера бе спрян за засада. “Пирин” обаче направи тотален обрат само за две минути. В 51-ата след центриране и избита от Гълъбов топка защитникът Румен Сандев изравни резултата – 1:1. Още в следващата атака пък Станислав Костов бе изпуснат от Пехливанов и с удар в горния ъгъл изведе “Пирин” напред – 2:1.
Етърци бързо се върнаха в мача – в 63-ата минута Иван Стоянов навлезе отляво в пеналта и бе съборен, реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа. Капитанът със силен удар направи 2:2. “Виолетовите” тръгнаха напред да бележат трети гол, но отново допуснаха груба грешка в отбрана. В 76-ата минута след центриране отляво топката мина покрай вратаря и бранителите и непокритият Станислав Костов вкара за 3:2. До края гостите потърсиха промяна, но удар на Стоянов от добра позиция мина покрай вратата. В 86-ата минута за втори жълт картон бе отстранен Гълъбов и етърци доиграха мача в намален състав. Последните минути не донесоха нищо, освен един удар на Петков, но от положение на засада.
Загубата закотви “болярите” в последната тройка на класирането далеч зад останалите, като по-назад останаха само “Дунав” и “Витоша”. В неделя етърци приемат на стадион “Ивайло” от 12:30 ч. състава на “Славия”.
“Етър”: Христо Иванов, Александър Александров, Пламен Гълъбов, Яни Пехливанов, Иван Скерлев, Димо Атанасов, Георги Сърмов, Румен Руменов (86 Иван Вълчанов), Цветомир Тодоров (64 Никола Колев), Иван Стоянов, Ерик Почански (77 Иван Петков).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново