“Етър” загуби с 3:1 дербито в Плевен

Публикувано на пн, 13 окт. 2014
256 четения

“Етър” загуби с 3:1 дербито на есенния полусезон в Плевен от водача “Спартак”, което позволи на съперника да се откъсне сериозно с 8 точки аванс на върха. Двата отбора направиха бърз и интересен мач с доста положения пред двете врати, като “виолетовите” в дълги периоди владееха топката и атакуваха, но за разлика от тях домакините реализираха своите положения.
Първото чисто положение бе за етърци в 12-ата минута след центриране отляво Николаев можеше да открие, но Марио Илиев изчисти топката в корнер. Малко след това вратарят на домакините остана под топката, но отново Илиев извади в ъглов удар.
“Спартак” поведе още при първата си сериозна атака. В 23-ата минута Любомир Тодоров бе оставен да стреля от Мартин Николов и с диагонален удар с левия крак от границата на пеналта откри резултата – 1:0. После пък удар на Васил Шопов бе спасен от Ивайло Петков.
“Етър” продължи да търси гол и само за 4 минути Димитър Байдаков на два пъти пропусна да засече топката в мрежата след отлични центрирания отляво. До почивката обаче плевенчани имаха три възможности. Ивайло Петков първо улови нисък удар на Любомир Иванов, после и на Миленов, а в самия край на полувремето Васил Шопов отправи страхотен удар от въздуха, но Петков чудесно извади в корнер.
Втората част започна отлично за “болярите” с изравнителен гол. Байдаков напредна отдясно и стреля в страничния стълб, а отскочилата топка с глава бе пратена от Иван Петков в мрежата на Антонов – 1:1. В тези минути гостите здраво пресираха спартаковци и имаха превес. Радослав Анев отправи хубав параболичен удар в 57-ата минута, уловен от вратаря.
В ответната атака пък Любомир Иванов от чиста позиция вместо да вкара втори гол, стреля високо над вратата. Отново удар на Л. Иванов бе изваден от Петков в корнер. Младият страж на етърци обаче нямаше шанс в 64-ата минута, когато отново Любомир Тодоров финтира Стамен Ангелов и шутира в ъгъла за 2:1.
Десет минути по-късно Любо Иванов бе съборен от Анев в наказателното поле и реферът Георги Йорданов отсъди дузпа. От бялата точка Стефан Христов бе хладнокръвен и вкара за 3:1, а нещата за етърци приключиха. В края Любомир Тодоров можеше и да стигне до хеттрик, а за етърци удар на Борислав Иванов бе спасен от Антонов, който уверено обра и всички центрирания пред вратата си.
“Спартак”: Антонов, Христов, Стоянов, Николов, Илиев, Михайлов, Т. Тодоров, Л. Тодоров, Ст. Христов, Л. Иванов, Ант. Иванов, Шопов.
“Етър”: Ивайло Петков, Стамен Ангелов, Тихомир Трифонов, Мартин Николов, Илиян Трифонов, Николай Петров (56 Александър Узунов), Цветан Петров, Радослав Анев, Николай Николаев (79 Цветомир Додуров), Димитър Байдаков (70 Борислав Иванов), Иван Петков.
Калоян Чакъров: “Не мисля, че “Спартак” ни е надиграл”
“След като отборът-домакин е спечелил мача, значи е направил нещо повече от нас. Повече единоборства са спечелили, повече голове са вкарали, повече са желали победата. Аз им честитя победата, но не мисля, че сме били надиграният отбор. Напротив – дойдохме с ясното съзнание да владеем топката и да диктуваме играта, което се получаваше само през първата част, до 30-ата минута. Допуснахме и грешки, които бяха наказани от добри футболисти, които имаше срещу нас.
Анализът ще го направим спокойно, без да се правят трагедии и драми. Имаме още какво да подобряваме.
Изненада ме страхът, с който “Спартак” подходиха, но ние сме по-добрият отбор и беше нормално да имат притеснения от това, че “Етър” идва в Плевен. Лошото е, че не можахме да реализираме превеса си и след като домакините вкараха първи гол, мачът влезе в други релси и напрежението при нас доведе до технически брак. Но аз съм доволен от представянето на отбора и мисля, че от Плевен можем да си тръгнем с високо вдигнати глави.
Играем мач за мач, за да се спечели едно първенство е рулетка от 26 мача. Нашите цели са влизане, ние не ги крием. Ако трябва да променяме нещо, ще го направим, имаме време да анализираме. Пътят е дълъг, а ние се целим във върха.”
Бойко Цветков: “Напрежението при нас беше по-малко, отколкото при “Етър”
Оспорван мач срещу пряк конкурент за първото място. Нормално бе да има и напрежение, но при нас то бе по-малко, отколкото в “Етър”, с оглед на това, че водим убедително в класирането. Трябваше ни победата, за да изкараме първенството по-спокойно. Имаше агресия и мотивация за днешния мач. Искам да поздравя защитата, тя бе от 17-18-годишни момчета, най-големият беше на 20 г., много дисциплинирани бяха, радвам се. Имаме доста път до края на първенството, търсим изграждане на отбор за професионалния футбол.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново